Kävin eilen hakemassa Iinekselle ja Leenan koirille uusia leluja. Lelut pääsivät heti tositestaukseen, kun suuntasimme tottistelemaan Leenan kanssa. Iines ihastui uuteen leluunsa ja yllättävän hienosti päästi siitä irti. Hyvä Iines :) Tuossa irroituksessa on nimittäin ollut pieniä ongelmia.. Saisi vain jotenkin Iineksen tajuamaan, että lelu voi lentää vasta, kun leuat on siitä irti.

Eilinen treeni meni todella kivasti. Ilma ei ollut mukavin.. Sataa tihutti ja oli märkää. Iinestä ei keli selvästikään haitannut. Leena treenaili hetken Lilin kanssa ja tämän jälkeen otettiin pennut autoista. Iines keskittyi todella hienosti vaikka Leena ja Ramona treenasivat meistä muutaman metrin päässä. Ekaksi otettiin perusasentoa, joka meni ihan jees. Perusasennossa Iines ottaa hyvin katsekontaktin. Selvästikään koira ei ole sisäistänyt asiaa niin hyvin, että osaisi tulla suoraan sivulle käskystä. Jos otan askeleen eteenpäin, niin hyvin seuraa mukana ja istahtaa vierelle kun pysähdyn. Täytyy tätä hinkata vielä kotona.

Seuraavaksi treenailtiin istumista. Palkaksi onnistuineista suorituksista leikittiin. Lisäksi treenailtiin vielä seisomista. Tätä en ole ennen ottanut ulkona, mutta hyvin sujui. Pari kertaa tarjosi istumista, mutta kun tästä ei saanut palkkaa niin hienosti jäi seisomaan. Iines meni hetkeksi autoon odottamaan ja lopuksi otettiin vielä luoksetulo, joka oli todella vauhdikas. Palkaksi riekuttiin vielä uudella lelulla.

Positiivista nähdä miten Iineksen keskittymiskyky on kehittynyt talven aikana. Olin eilen todella onnellinen koiranomistaja.

Lapin lomalle aion ottaa matkalukemiseksi Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan. Eteenistumista pitää ruveta treenaamaan ja luulen, että otan siinä hieman takapakkia.. Tuntuu, että se ei onnistu hyvin ja Iines tulee helposti vinoon istumaan eteen. Lisäksi haluaisin että Iines istuisi tiiviimmin edessä.