Kävin eilen nappaamassa koiran pikaisesti mukaani ja suunnattiin Iineksen kanssa bussilla Espooseen. Tuomas otti meidät kyytiin Ikean kohdalta ja hurautettiin siitä sitten Kaarinalle ja Nikolle. Illalla oltiin menossa Tuomaksen kanssa EPK:n jälkiluennolle ja Iines meni Espooseen hoitoon. Kaarinan ja koirien kanssa käytiin upeassa sadesäässä ulkoilemassa. Koiria ei tuntunut vetinen ilma paljon haittaavan. Iines kahlasi ojissa ja juoksutti Plyushia keppien perässä.

Jälkiluennolla oli tarjolla paljon asiaa. Osa tuttua ja osa uutta.

Aloin miettimään pitäisikö Iineksen keppi-ilmaisu muuttaa. Nyt olen yrittänyt opettaa Iinekselle, että se ilmaisisi kepit maahanmenemällä. Luennolla puhuttiin, että ilmaisuksi pitäisi valita koiralle luontaisin tapa. Iines mieluiten ottaisi kepin suuhunsa. Tässä tavassa vain mietityttää, että kuinka helposti Iines antaa kepin minulle. Ja alkaako Iines pureksimaan keppejä. Pitänee kotona testailla..

Jäljellä pitää olla uudet kepit aina mukana. Hyvä tietää :) Itse olen treenaillut samojen keppien kanssa vaikka kuinka kauan. Yön pimeinä tunteita pitäisi käydä tuhoamassa joku puuparka ;)

Luennolla painotettiin, että on tärkeää tehdä koiralle vieraita jälkiä eripituisilla askeleilla. Muutamat ekat jäljet meinaan tehdä itse. Tuomas voisi sen jälkeen tehdä Iinekselle jälkiä. Täytyy Simon kanssa vielä jutella missä vaiheessa vieraita jälkiä voisi alkaa tekemään. Ja kannattaako välillä tehdä itse jälkiä. Meillä on tietty hyvä, että voidaan tehdä vuoron perään jälkiä Tuomaksen kanssa. Tulee ainakin eripituisia askeleita.

Koitetaan lauantaiaamusta suunnata jäljen tekoon. Nyt kun päästään taas jälkihommiin, niin pitäisi päättää minä päivinä käytäisiin tekemässä jälkeä. Jos haluaa koiran edistyvän, pitäisi käydä tekemässä useampi jälki viikossa. Ja todellakin haluan, että Iines edistyy nyt keväällä.

Jälkitreenit alkavat ensi viikolla. Me aloitetaan vasta sitten seuraavalla viikolla. Ryhmä on jaettu nyt kahtia ja ohjattua treeniä on siis joka toinen viikko.

Luennon jälkeen ajeltiin takaisin Espooseen. Nikolla oli ollut puuhakas ilta piskien kanssa. Iinekselle ja Plyushille oli tullut riitaa jostakin ja Niko oli joutunut toimimaan erotuomarina. Meidän koirasta on kuulemma vaikeaa saada kunnon otetta, kun sillä on niin paljon nahkaa kaulassa. ;) Tappelupukarit olivat rauhallisella mielellä, kun me päästiin paikalle. Erotuomari/koiranhoitaja Niko oli tehnyt meille vielä ruokaa, joten taidetaan viedä meidän löysänahkakaulainen koiramme sinne pian uudemman kerran hoitoon.