Tiistaina oli jälleen jälkitreenit Simon opastuksella. Tehtiin jäljet metsään ja Iinekselle laitoin kolme purkkia + kepit niiden päälle sekä jäljen loppuun purkin kannen ja kepin. Jos pystyisin pikkuhiljaa alkaa häivyttämään purkkeja veks.

Ärsyttävää, kun olen niin huono arvioimaan matkoja. Olisiko jälki ollut parisensataa metriä.. Pisin jälki kuitenkin minkä olen Iinekselle metsään tehnyt. Maasto oli vaihtelevaa. Alkoi sammalaisesta metsästä, jatkui kallion kautta soiselle alueelle. Jälki vanheni reilun tunnin verran.  Jäljen alkuun laitoin nakin palasia. Koira ei ollut syönyt aamulla, mutta päivällä se roisto oli käynyt hakemassa tiskipöydältä myslipussin, joten en ollut aivan varma koiran nälkäisyydestä.

Kokonaisuudessaan jälki meni yllättävän hyvin. Nakkeja ei Iines syönyt vieläkään alussa, matkalta poimi pari. Purkeille pysähtyi hienosti. Simo sanoi, että minun pitäisi antaa lisää liinaa niissä kohdin, kun Iines on selkeästi jäljellä. Kiristää voin, jos koira lähtee väärään suuntaan. Pitää kuitenkin olla ohjaamatta koiraa. Niissä kohdissa, kun maasto muuttui Iines skannaili, että mihis nyt mennään. Hyvin kuitenkin pysyi jäljellä eikä vauhtikaan ollut niin päätä huimaava, kuin yleensä. Joten jäi kyllä todella hyvä fiilis tästä jäljestä.

Viikonlopuksi lähdemme mökille, jossa tarkoitus on tehdä Iinekselle kolme jälkeä. Ensimmäisen jäljen käyn tallaamassa perjantai-iltana ja ajan sen lauantaiaamuna. Katsotaan miten sujuu... Nakit meinaan jättää pois askelilta, kun koira ei kerran niistä välitä.

Keppitreeniä pitäisi alkaa nyt ottamaan oikein urakalla. Simo sanoi, että voisimme treenata keppejä aivan normaalilenkkien yhteydessä. Keppi vain askeleelle, kun koira sen huomaa niin palkka.


*  *  *  *  *
 *  *  *  * 


Keskiviikkona oli töissä EPK:n jälkikokeessa. ALO-luokan koiria oli kokeessa neljä kappaletta. Katsoin kaikkien esineruudut ja tottiksista vain Simon ja Lilin suorituksen. Hieman on työtä vielä tehtävänä ennen kuin olemme Iineksen kanssa kisakunnossa. Kisoja oli mukava käydä katsomassa. Saa itselle lisämotivaatiota omaan treenamiseen. Kisaamaan on ehdottamasti jossain vaiheessa päästävä!