Perjantaina käytiin Raisan kanssa ottamassa kimppatreenit. Iinekselle otin treenit kahdessa osassa. Ensiksi leikittiin ja otettiin peruasentoa ja eteenistumista. Perusasentoon olen kyllä nyt tosi tyytyväinen. Koira selvästi tajuaa mitä siltä halutaan ja se tarjoaa perusasentoa mielellään. Lisäksi Iines istuu hyvin tiiviisti ja suorassa. Eteenistumista pitää treenata vielä. Jos lelu on näkyvillä, niin Iines tavoittelee sitä. Jos joudun useamman kerran vaatimaan peräkkäin liikettä, niin Iines selvästi turhautuu eikä tajua, että mitä tässä nyt hinkataan. Pitää laittaa lelu piiloon ja avustaa koiraa käsillä oikeaan kohtaan. Ja nopeasti palkkaa kehiin! Nopeudessa onkin vielä ohjaajalla treenattavaa.

Irroitus toimi hyvin treeneissä. Onneksi on omat nakit ehjemmät, kuin viime viikolla.

Tokalla kerralla otettiin Iinekselle ruutua. Aluksi olin Iineksen vieressä ja toistin missä on ruutu. Kun koira katsoi ruutua kohden, kehuin sitä paljon. Raisa piti koiraa ja minä siirryin ruutuun. Ruudussa toistin Iinekselle, tässä on ruutu ja taputin maata patukan kanssa. Iines sai palkan, kun tuli luokseni ruutuun. Tästä siirryttiin niin, että olin aluksi ruudussa, hetsasin tässä on ruutu ja siitä sitten siirryin ruudun sivuun. Kovat kehut, kun koira osui ruutuun. Tämä oli siis meidän toko-uran suuri aloitus ;)

Maanantaina mennään treenaamaan kimpassa. Taidan testata onko perjantaisista ruututreeneistä jäänyt mitään Iinekselle muistiin.