Tiistaina lähdettiin esineitä etsimään Halkolammen metsiköstä. Iinekselle otettiin vieraana esineenä Simolta lapanen. Simo innosti Iinestä lapasella ja vei sitten lapasen Iineksen nähden metsään ruudun takarajalle. Koira perään ja hyvin löytyi. Palkaksi leikittiin. Toistettiin sama ja hyvin löytyi. Kolmannella kerralla Simo vei lapasen metsään, niin ettei Iines nähnyt minne lapanen vietiin. Tässä vaiheessa Iines päättikin ennemmin lähteä etsimään patukka sieltä suunnasta, jossa oltiin leikitty. Lapasta piti käydä heiluttamassa metsässä, että koira muisti mitä oltiinkaan tekemässä. Vikalla kerralla annoin palkaksi ruokaa.

Seuraavalla kerralla testataan tällaista:

Käyn juoksuttamassa Iinekseltä ylimääräiset energiat pois ennen esineruutua. Palkaksi varaan jotain todella hyvää ruokaa ja testataan, jos ei koira nostaisi kierroksia sitten niin ylös.

______

Treenien jälkeen käytiin vielä metsälenkillä. Metsälenkit sopivat mulle ja koiralle paljon paremmin, kuin remmissä kulkeminen. Iines katsoo tosi tarkkaan missä menen ja on salamana lähellä, jos vaihdan suuntaa. Lenkin alussa heittelin hetken ajan narupalloa ja Iines meni täysiä sen perässä. Loppulenkki sitten käppäiltiin rauhallisemmin. Pari keppiä Iines kävi tökkimässä ja katseli minua sanonko mitään. Kun kielsin jätti kepin ja jatkoi matkaa. Tiukkiskuuri keppien suhteen toimii siis hyvin. Ihanaa :)