Tiistaina käytiin Annikan kanssa tottistelemassa Talissa EPK:n vapaavuorolla. Treeneissä ei olla oltu Iineksen kanssa siellä kertaakaan. Iines ei ollut oikein hyvässä terässä. Leikkiminen oli laimeaa ja hajut veivät neitoa. Otettiin lyhyt treeni; peruasentoa, muutaman askeleen seuraamista ja ruokapalkalla eteenistumista. Eteenistuminen oli todella nopea ja tiivis. Lopussa vain leikitin Iinestä, kun tuntui ettei keskittyminen ollut aivan huippuluokkaa.

Mietin syitä tähän käytökseen treenin jälkeen. Iines on merkkaillut paljon ja sillä saattaa olla juoksu (vihdoin ja viimein) alkamassa. Paikka oli uusi ja siellä käy paljon koiria, joten hajujakin on varmasti paljon. Leluja voisi ottaa muitakin mukaan, kuin pari patukkaa. Ehkä yllättävä palkka innostaisi koiraa enemmän.

Eilen käytiin Energia Areenan parkkiksella ottamassa treenit. Hieman tuo tiistainen jäi kaivelemaan niin päätin käydä testaamassa millainen keskittymiskyky nyt on. Vähän samalla fiiliksellä oltiin taas, kuin tiistainakin. Seuraamista saatiin pidempi pätkä tehtyä. Lisäksi otettiin pari vauhdikasta luoksetuloa. Leikkiä loppuun ja koira autoon.

Taidan seuraavat pari kertaa ottaa vauhdikasta leikkiä treeneissä. Kotona treenaillaan sitten perusasentoa ja seuraamista, kun se siellä sujuu. Kotitreeneissä ollaankin otettu istumista, maahanmenoa, paikkamakuuta, peruasentoa, eteenistumista ja seuraamista. Lisäksi hyödyllisiä temppuja kuten kyljelleen menoa, pyörimistä selän kautta ympäri ja pujottelua jalkojen välistä :)