Käytiin eilen ottamassa Raisan kanssa tottista Puolarmetsässä. Äh ja voi.. Mä olen vannottanut itselleni monen monituista kertaa, että treenit pitää suunnitella etukäteen. Mutta taas kävi näin, treeneissä ollaan ja aloitan arpomisen, että mitäs nyt. Sen verran olin sentään funtsinut, että pitää pitää treenit lyhyinä. Mieluummin useampi lyhyt pätkä, kuin yksi pitkä. Vieläkin lyhyemmin olisi voinut ottaa.. joten tämä on muistettava ensi kerralla.

Otin Iineksen kanssa kolme treeniä. Häiriötä saatiin ohikulkevista koirista ja ihmisistä. Iineksen kanssa aloitettiin parilla eteenistumisella.  Nämä meni tosi hyvin. Palkan laitoin jalkojen taakse ja kutsuin koiran. Tuli nätisti ja tiiviisti istumaan eikä kolauttanut mua kuonolla. Sitten perusasentoa. Tähän tarvitsee vielä paljon treeniä. Pitäisi ottaa askelsiirtymisiä eteen, taakse ja sivulle. Iines ei viitsi tehdä liikettä kunnolla. Selkeämmin pitäisi koiralle ilmaista, että tuo ei ole nyt sitä mitä haen. Taisi olla ohjaaja ja koira yhtä löysällä päällä.. Onneksi oli Raisa meitä patistamassa J

Näytin Raisalle miten ollaan otettu noutoa. Mehän ollaan noudossa aivan alkutekijöissä. Kotona ollaan otettu vain pitoharjoituksia. Iines rupea piippaamaan muutaman toiston jälkeen. Raisa veikkasi, että Iines tylsistyy ja siksi piippaa. Pitää alkaa pidentämään pitoa. Tuntuu vain, että en tiedä miten tässä etenisi. Huoh.

Vikalla kerralla otettiin pari luoksetuloa. Kiltisti odotti, kun kävelin ja kutsuin. Lujaa tuli jälleen..

Illalla hinkattiin vielä perusasentoa. Ruokaa kuppiin ja koira käskyttämään. Tehtiin kolme kertaa. Parilla ekalla kerralla tuli useamman kerran vinoon. Uusi käsky näistä ja vasta hyvästä asennosta sai mennä syömään nappulat kiposta. Vikalla kerralla tuli jo hyvin peruasentoon. Kotona täytyy jatkaa näin. Kun huomaa, että laitan ruokaa kippoon niin riittää intoa tehdä.

Lisäksi naksuttelin perusasennossa kontaktista. Tuomas kulki ohi, mutta kontakti pysyi silti. Hyvä likka. Sitten naksuttelin vielä istu, maahan, seiso -sarjoja. Istu ja maahan sujuu hyvin, seisomisessa tarvitsee vielä käsiavun.

En tiedä miksi olen tuon naksun unohtanut jonnekin.. Pitää iskeä se treeniliiviin kiinni niin pysyy mukana menossa.

Huomenna mennään sitten Tiinan luo tottisoppiin. Mietin eilen mihin kaikkeen tarvittaisiin apua.

Noutoon haluaisin vinkkejä. Nyt tuntuu, etten oikein osaa edetä siinä oikein. Noihin pitoharjoituksiin kaipaan apua sekä itse noudon opettamiseen. Huolestuttaa, ettei Iines vain ala mälväämään noutokapulaa.

Seuraamista haluaisin alkaa ottaa pidemmissä pätkissä. Nythän meidän seuraaminen on vain askeleen tai parin luokkaa. Haluan, että seuraaminen pysyy tiiviinä, mutta en halua että koira nojaa minuun.

Yleisesti haluaisin palkkaamiseen vinkkejä; miten palkata paremmin leluilla sekä laumavietillä.