Tallasin pari lyhyttä jälkeä Simon ja Lilin janatreeniä varten ja Simo teki sitten Iinekselle jäljen. Viisi keppiä, kolmessa purkki alla ja kahdessa kansi. Eipä ole pitkään aikaan mennyt näin huonosti jälki. Annoin Iineksen itse etsiä jäljen alun. Hyvin sen nappasi ja lähti jäljestämään. Se olikin sitten tämän jäljen paras kohta.. Monessa kohtaa koira vain pyöri ja hyöri nenä ilmassa. Ennen viimeistä kantta oli hyvä jäljestyspätkä. Vikasta kepistä + kannesta oli sitten mennyt suunnistaja yli, ja kansi oli pystyssä ja keppi vähän matkan päässä kannesta. Muut kepit Iines merkkasi hyvin, mutta ei tätä viimeistä. Jouduin vetämään sitä hieman takaisin ja sitten meni maahan. Harmi, kun viimeisen kepin yli oli menty. Eipä voi mitään...

Simon kanssa sitten pohdittiin tätä jälkeä. Simo sanoi, että maasto oli varmaankin vaativa. Histassa on paljon ulkoilijoita ja harhajälkiä varmasti riittää. Kesän aikana olen itse tehnyt Iinekselle jälkiä eikä vieraita jälkiä ole tehty. Voihan olla, että tämäkin vaikutti koiran suoritukseen. En usko, että Iines oli väsynyt vaikka otettiin esineruutua ennen tätä. Ehti hyvin levätä autossa välillä ja oli innolla menossa jäljelle.

Hyvä muistutus ohjaajalle, että aina ei treenit mene hyvin. Iines jäljestys on ollut tähän asti hyvää, mutta tässä tuli muistutus, että treeniä pitää tehdä vielä ja paljon. Onneksi tulevalla viikolla alkaa taas jälkitreenit ja saa ainakin joka toinen viikko vieraan jäljeen.

Ilmaisutreeniä jatketaan edelleen. Pelkät kepit otan jäljelle takaisin vasta, kun olen tuohon purkki+keppi -ilmaisuun tyytyväinen. Iines voisi ilmaista nimittäin ne vielä nopeammin. Vauhtiin pitää myös kiinnittää huomiota. Iineksellä tuppaa olemaan vauhtia välillä liikaa ja silloin helposti posotetaan kepeistä ohi. Joten ohjaajan pitää muistaa kävellä hiljempaa.. Koiraa ei kuitenkaan haittaa vaikka on liina kireällä.

Jälkitreenien jälkeen kurvaistiin kotia. Nopeasti suihkuun ja sitten auton nokka kohti Siuntiota. Luvassa oli siskonpoikien synttärit ja sisarukset lapsineen (ja tulevine lapsineen) olivat paikalla. Iines sai odotella autossa pahimman härdellin yli ja pääsi sitten moikkaamaan mun vanhempia, Siiriä ja veljeäni.