Torstaina käytiin pitkästä aikaa Millan ja Nemon kanssa lenkillä. Kaveruksilla oli hauskaa ja vauhdikkaat leikit oli jälleen. Sovittiin, että menemmä yhdessä perjantaina jälkeä tekemään. Illan vietin luennolla, jossa käytiin läpi koirien elekieltä. Ihan jees luento.. Uutta asiaa ei tullut niin paljon, kuin odotin, mutta hyvää kertausta.

Perjantain peltojälki

Perjantain kunniaksi lähdettiin Millan kanssa tekemään koirille jäljet. Pitkästä aikaa tein Iinekselle jäljen pellolle. Päätin kokeilla josko koira nykyään söisi askeleilta ruokaa. Aikaisemminhan meillä on ollut "ongelmana", että Iinestä ei minkään maailman herkkupalat askeleilla kiinnostaneet. Nyt koira on kuitenkin ahneempi, kuin pentuja, joten päätin testata maistuuko ruoka askeleilta. Alkuun laitoin joka askeleelle ruokaa. Ensimmäisen purkin jälkeen joka kolmannelle. Ja se söi! :) Mahtavaa. Harmi vain, kun olin laittanut lopussa ruokaa joka kolmannelle askeleelle ja sitten en ollenkaan... Vauhti kiihtyi loppukohden ja tarkkuus kärsi. Purkeille Iines meni ihmeen vinoon makaamaan.. Vauhtia, kun oli paljon meinasi paukata purkista ohi, korjasi kuitenkin ja meni vinoon makaamaan. Kerran korjasin suorempaan makaamaan, mutta en tiedä tajusiko koira että pitää jäljen suuntaisesti maata. Muutamalle harhajäljelle lähti, kun tohelsi. Lisäksi lopussa taisi olla puskassa hiiri tai myyrä ja se kovin kiinnosti.

EPK:n luentoja

Lauantainen aamupäivä hurahti luentoja kuunnellessa. Ensimmäinen luento käsitteli koirahierontaa. Hierojalla oli mukana esimerkkikoira, jolla hän näytti hierontaa ja venyttelyjä käytännössä. Luennolla puhuttiin myös veryttelyn tärkeydestä. Koira pitää lämmitellä ennen treenejä ja jäähdytellä jälkeen.

Toisella luennolla Katriina Tiira kertoi koiran käyttäytymisestä ja uusista käyttäytymistutkimustuloksista. Todella mielenkiintoinen luento. Katriinaa olisi kuunnellut pidempäänkin.

Perjantaisen jäljen jälkeen teki kovin mieli mennä tekemään myös lauantaina jälki. Suuntasimme sitten koko pesue Luukkiin jäljelle ja lenkille. Tein Iinekselle jälleen peltojäljen. Tällä kertaa kylvin ruokaa joka askeleelle. Puolessa välissä jälkeä yski purkki ja lopussa isompi röykkiö ruokaa. Jäljen vanhetessa käytiin kävelemässä viiden kilsan lenkki. Annettiin Iineksen spurttailla meidän väliä ja sitten taas käveltiin.

Jälki sujui paremmin, kuin perjantaina. Joka askelta Iines ei plokannut, mutta en ruvennut sitä edes vaatimaan. Tavoitteena tällä jäljellä oli vauhdin vähentäminen ja tarkkuuden lisääminen. Parissa kohtaa meinasi lähteä harhalle. Annoin Iineksen itse etsiä jäljen. Nyt merkkasi purkin hyvin. Suoraan makuulle jäljen suuntaisesti.

Eihän se starttaa

Sunnuntaina herättiin Iineksen kanssa ysin maissa. Pistettiin kamat kassiin ja pakattiin auto. Tarkoituksena oli mennä treenaamaan agilityä Elinan kanssa. Mutta suunnitelmat menivät uusiksi, kun mokoma-Mondeo ei käynnistynytkään. Äkkiä sisälle Tuomakselle vikisemään, että auto on kaput. Tuomas tuli sitten käynnistelemään koslaa ja totesi, että startti on hajalla. Ei sitten päästy Elinan kanssa treenaamaan.

Käytiin Millan ja Nemon kanssa lenkillä ja sillä aikaa Tuomas oli saanut auton käynnistymään. Ihan helpolla auto ei startannut, mutta käynnistyi lopulta. Lähdettiin mun vanhempien luokse syömään. Samalla reissulla käytiin tekemässä Iinekselle jälki ja opastin siskoa jäljestyksen pariin. Siskon koira tajusi selvästi jäljestämisen päälle. Kova nuuskutus kävi pellolla ja hienosti löytyi ruuat.