Sää suosi meitä jäljen tekijöitä… Sunnuntaiksi oli luvattu mukavaa poutasäätä, mutta kattia kanssa. Luukin pikkuparkkis oli täynnä autoja, joten monet muutkin olivat tulleet säiden huijaamaksi. Harvoinpa huonolla kelillä olen tuollaista väen paljoutta Luukissa nähnyt. Vettä ripeksi sitten koko treenien ajan.

Tehtiin jäljet pellolle. Iinekselle laitoin tasaiseen tahtiin ruokaa askelille. Alussa ruokaa oli joka askeleelle, ja noin puolesta välistä joka kolmannelle tai joka viidennelle. Jäljellä oli neljä purkkia ja niiden päällä kepit.
Vauhtia on kyllä koiralta hävinnyt kiitettävästi. Tämä peltojälkikuuri on selvästi toiminut. Vieläkin meinaa hieman siksakata, mutta ei enää niin pahasti kuin alkusyksystä. Vauhti kiihtyy tyhjien kohdalla, joten pitää seuraavalla kerralla pitää tyhjät askeleet vähäisempinä. Simo sanoi, että voisin pitää liinan koko ajan kireällä, niin se ei pääse kiristymään kun koira kiihdyttää tyhjillä. Iines pysähtyi hyvin purkeille, mutta ensi kerralla pitää jemmata purkit paremmin. Tai sitten ottaa vain kannet jäljelle. Nyt Iines bongasi pari purkkia jo kauempaa eikä jäljestänyt ennen purkkia.

Peltojäljellä jatkamme. Vauhti on nyt jees, mutta tarkkuutta tahdon vielä lisää.