Viettiseminaari

Viikonloppu vierähti seminaareissa. Lauantaina oli Turussa Koirakondiksen järjestämä Juha Korrin viettiseminaari. Luennoitsijana Korri oli todella hyvä. Hän esitti asiansa selkeästi ja häneltä tulivat varmat vastaukset. Olisi hienoa päästä joskus hänen tottisoppiinsa.

Alussa Korri kertoi koiran vieteistä ja niiden hyödyntämistä tottiksessa. Saalisviettiä on Korrin mukaan koirassa tietty määrä. Saalisviettiä ei lisäänny koiralla iän myötä. Koiralla saattaa olla kuitenkin tulppaavia asioita, jotka vaikuttavat saalisviettiin. Lisäksi Korri kertoi turhautumisen ja patoamisen hyödyntämisestä koulutuksessa.

Korri painotti miten kannattaa pitää kisaaminen mielessä jo hyvissä ajoin. Hän itse opettaa koirilleen, että kun ohjaaja seisoo jäykkänä niin siitä seuraa jotain tosi kivaa. Lisäksi on tärkeää, että opettaa koiran virittymään tottikseen. Pennulle hän aloittaa niin, että sanoo virityssanan ”tottista” ja rupeaa leikittämään pentua. Pentu ei tarvitse montaa toistoa, kun se nostaa itsensä oikeaan mielentilaan kuulleessaan sanan. Tätä olen Iineksen kanssa tehnytkin.

Iineksen kanssa pitää jatkossa miettiä palkkaamista treeneissä. Korrin mukaan koiraa pitää palkata aina samalla tavalla samasta asiasta. Ainoa asia josta hän palkkaa omia koiriaan ruualla on liikkeestä istuminen. Muuten hän palkkaa saaliilla. Nythän olen palkannut Iineksen sikin sokin ruualla ja lelulla. Johdonmukaisuutta siis kehiin!

Esimerkkikoirakoiden valinnassa ei oltu osuttu aivan nappiin. Osalla ongelmat eivät johtuneet vieteistä vaan ongelmat olivat enemminkin koulutusongelmia. Kotimatkalla puhuttiin, että olisi ollut mielenkiintoista, että Korri olisi näyttänyt omien koiriensa kanssa esimerkkejä.

Olisin kaivannut, että seminaaria olisi viety selkeämmin eteenpäin. Hienoahan on, että kysymyksille annetaan aikaa, mutta liika on liikaa. Hallissa ääni kiersi omituisesti. Ääni ei aina kantanut meidän penkeille asti mikrofonista huolimatta ja lopussa en jaksanut enää keskittyä kuuntelemiseen.


Outi Hermiön tottisseminaari

Jotta pääparka saadaan aivan täyteen kaikkea uutta ja ihmeellistä, oli sunnuntaina edessä Outi Hermiön tottisseminaari.

Iineksen kanssa päästiin aivan viimeisenä treenailemaan. Vaikka koira ei enää tiputtele, saattaisi se urosten nenään tuoksua liian hyvältä, ja näin ollen häiritä muita.

Koira sai hyvää palautetta. Se on aktiivinen, vilkas ja tekee mielellään töitä. Ohjaajan pitäisi skarpata. Minun pitää olla rauhallisempi ja selkeämpi. Outi ei pitänyt huonona, että Iines lähtee spurttailemaan palkan saatuaan. Minun pitää vain selkeästi päättää koska tämä kirmailu loppuu ja silloin se myös loppuu.

Otimme treeniä perusasennossa. Kiinnitin koiran huomion jännittämällä vartaloani ja pidättämällä hengitystäni. Outi naksautti ja palkkasin silloin. Tämä toimi todella hienosti. Iines keskittyi tosi hyvin. Jatkoimme niin että jännitin kropan, annoin käskyn, uusi jännitys ja liikkeelle. Outi sanoi, että minun pitäisi tällä tavalla jaksottaa seuraamista. Tämä toimikin hyvin. Koira keskittyi eikä lähtenyt edistämään. Nyt vain pitää pitää Outin opit mielessä ja treenata tällä tavalla.
Perusasento on hieman liian edessä. Pitää saada koiraa taaemmas.


Pidätä hengitystä ja jännitä vartaloa.


Palkkaus


Mitenköhän meille meni?


>> Lisää kuvia seminaarista