Leenan treeniblogia lueskellessa mietin, että pitäisiköhän minunkin kirjata meidän tämän vuoden tavoitteet. Joten tässä tavoitteita ja lupauksia tulevalle treenivuodelle.

Tottis
Tottiksessa suurin tavoite tälle vuodelle on BH. Syksyllä suunnittelin, että suorittaisimme BH:n keväällä, mutta pohdiskelujen jälkeen totesin, että mihin ihmeeseen minulla on BH:n kanssa niin kova hoppu. Joten tavoitteena on suorittaa BH syksyllä. Ennen BH:ta olen ajatellut käydä parissa toko-kokeessa, jos vaikka saisi Iinekselle TK1:n.
Tänä vuonna minun pitää suunnitella treenit paremmin. Täytyy alkaa ennen treenejä pistämään paperille mitä oikein teemme ja mitä juuri sillä kerralla treenaamme. Lisäksi minun pitää laatia pidemmän tähtäimen treenisuunnitelma.
Omaa treenifiilistä pitää myös parantaa. Loppuvuodesta tajusin, että ei pidä ottaa tottista niin vakavasti. Haluan, että tottis on mukavaa minusta ja koirasta. Joten treenaamaan mennään vain hyvällä mielellä. Jos kiukuttaa, on parasta pysyä kotona.

Oman koiran treenaamiseen lisäksi aloitan nyt kevätkaudella apuohjaajaja tottiksessa. Tämän vuoden tavoitteena onkin perehtyä koiran kouluttamiseen erilaisten kurssien ja seminaarien myötä ja tulla paremmaksi kouluttajaksi.

Viesti
Tänä vuonna panostamme viestiin. Jos saamme syksyllä BH:n läpi ja treenattua noudon ja hypyt kuosiin, viestissä olisi tavoitteena päästä kisaamaan loppuvuodesta.
Kevät kuluu koiralle kuntoa kasvattaessa. Kun maa on sula ja saan pyörästä nastarenkaat vaihdettu kesäkumeihin, rupean pyöräilemään Iineksen kanssa. Kun kuntoa on kohotettu, voimme alkaa juoksuttamaan pidempää matkaa. Kunto-ohjelmaan kuuluvat myös juoksulenkit.

Esineet
Esineruutua tuli viime vuonna treenattua liian vähän eikä siinä päästy eteenpäin. Joten jatkossa esineruututreenit parina peräkkäisenä päivänä, että on toivoa saada loppuvuodeksi koira kisakuntoon.

Jälki
Jäljellä on tavoitteena saada koiralta turhaa vauhtia pois ja lisää tarkkuutta. Ilmojen salliessa jatkamme peltojäljen treenaamisella. Kevään ja kesän aikana treenaamme ilmaisua. 
Kisatavoitteita ei ole jäljen suhteen tälle vuodelle. Jos hyvin sujuu, niin kisaamaan pääsemme keväällä 2010. Viesti lajina kiehtoo minua enemmän, joten jälki saa väistyä hieman sen tieltä.

Agility
Agiliitelyssä eivät tavoitteet ole kummoiset. Jos vain jostain löytyisi treeniryhmä, niin pääsisimme kunnolla tekemään pohjia; opettelemaan esteitä ja harjoittelemaan kontakteja. Oma kiinnostus painottuu enemmän tuonne pk-puolelle, mutta katsotaan miten agility tänä vuonna etenee.

Arkitottelevaisuus ja muut mukavat
Ohitustreenailu jatkukoon. Ohitukset ovat siinä mielessä nyt hyvällä mallilla, että Iines ei enää rähise. Mutta koiruus kiihtyy edelleen, joten työnsarkaa on vielä.

Tammikuussa mennään ”käsittelykurssille” ja projekti Näyttelypuudeli alkakoon. Tavoitteena on saada Tuomas innostumaan Iineksen esittämisestä Silmänisku

Omaa asennetta pitää säätää aika ajoin. Malttiharjoituksia koiran lisäksi myös omistajalle. Tavoitteena on olla parempi ohjaaja Iinekselle.

Nyt vain treeneihin, että tavoitteet saavutetaan ja lupaukset pidetään!