Viikonloppuna oltiin Piian kanssa sivistymässä Koirankouluttajakurssilla. Lauantain ja sunnuntain kestäneellä kurssilla saatiin iso tietopaketti sulateltavaksi.

Esineitä
Kurssilla istumisen lisäksi olen ahkeroinut esineruudun parissa. Olen tehnyt Iinekselle neljänä päivänä peräkkäin esineruutua lenkin yhteydessä. Lauantaina oltiin Tuomaksen kanssa kimpassa tekemässä ruutu pellolle. Tallattiin noin 10 x 25 metrin kokoinen ruutu. Esineitä on ollut joka kerta kolme. Ensimmäisen esineen Iines hakee aina todella hyvin ja uppoaa ruutuun hyvin. Kaksi seuraavaa esinettä ovat olleet selvästi vaikeampia. Esineet ovat joka kerta löytyneet. Tänään Iineksellä selvästi loksahtivat palaset paikalleen ja kaikki kolme esinettä haettiin nopeasti. Viimeisesti esineestä pistettiin kunnon juhlat pystyyn. Niin hienosti ja varmasti Iines sen haki.

Talissa
Piian kanssa käytiin tottistelemassa Talissa sunnuntaina. Olen iloinen, että olemme vihdoin alkaneet edistymään seuraamisessa. Piia naksautti, kun Iines oli hyvässä kohdassa ja minä yritin kävellä katsomatta koiraan. Luoksetuloissa Iines kenotti hieman vinossa. Lisää treeniä siis tähän. Perusasento pysyi takana ruokapalkalla. Lelupalkalla Iines istuu matalalla a-asennossa.. Ruokapalkalla se on ryhdikkäämpi. Treenasimme myös edestä sivulle siirtymisiä. Autoin Iinestä aika paljon käden kanssa. Ilman käsiapua koira ei käytä peffaansa riittävästi ja jää vinoon perusasentoon.

Noutoa
Tänään piti mennä tottistelemaan, mutta minulla meni maanantaina selkä niin jumiin, että en uskaltanut lähteä kipeän selän kanssa treeneihin. Kotona olemme hieman tottista ottaneet ja olemme vihdoin ja viimein aloittaneet noudon treenaamiseen. Eilen testailin erilaisia keinoja, miten saisin Iineksen pitämään noutokapulaa suussa. Löysimmekin pitoharjoituksiin yhteisen sävelen ja Iines pitää nätisti kapulaa suussaan. Koira ottaa kuitenkin helposti painetta, jos käskytän liikaa. Minun pitää kehua rauhallisesti ja olla itse muutenkin rauhallinen. Välillä niin kovin vaikeaa.. Sain Iineksen myös kantamaan kapulaa. Seuraavaksi pitäisi pähkäillä miten tästä eteenpäin..