Arki aloitettiin reippaasti aamulenkillä. Sen verran olin ollut jäissä edellisenä iltana, että olin laittanut kellon herättämään tuntia myöhemmin kuin piti. Onneksi heräsin ennen kellon soittoa ja ehdittiin lenkille. Pidempi lenkki täytyi jättää väliin ja käppäiltiin pellolle. Pikkasen tottista otettiin sinkoilun lomassa.  Oltiin molemmat mukavan mutaisia peltoilun jälkeen. Hymy Mukava aamulenkki. 


Iines aloitti kumman köhinän edellisenä päivänä. Töitten jälkeen käytiin sitten eläinlääkärissä tsekkauksessa. Keuhkot oli ok eikä eläinlääkäri sitten osannut sanoa, mistä moinen johtuu. Iines sai lääkkeet nenäpunkkia varten vaikka lääkäri ei ollutkaan aivan varma, että ne olisivat vaivana. Eipä siitä tropista mitään haittakaan ole. Tulee loishäätö samalla. 

Tarkastin Iineksen hampaat jokin aika sitten ja huomasin, että yksi uupui. Eläinlääkäri kurkkasi myös koiran hampaat ja yksi hammas todellakin puuttuu. Selailin blogia taaksepäin ja tammikuussa 2008 olemme käyneet eläinlääkärille näyttämässä hammasta. Luulin, että Iinekseltä oli hammas lohjennut, mutta kyseessä olikin maitohammas. Maitohammas on nyt tippunut, mutta tilalle ei ole tullut hammasta. Eläinlääkäri sanoi, että puuttuva hammas ei haittaa koiraa millään lailla. Koiran leuka pitää kuitenkin kuvata ennen pentuja. Jos näyttelyihin halajaa, niin pitää hankkia erillinen todistus puuttuvasta hampaasta. Lisäksi Iines sai vielä rokotukset.

Minua mietitytti etukäteen miten eläinlääkärireissu sujuu. Viimeksi Iines on ollut lääkärissä, kun lonkkakuvat otettiin. Sitä edellisellä kerralla poistettiin tikkejä.. Mutta turhaan spennasin. Kerroin eläinlääkärille Iineksestä ja hän syötti aluksi Iinekselle herkkuja. Lisäksi meillä oli omat lihapullat mukana. Iines antoi tosi nätisti käsitellä itseään ja hampaidenkin katsominen sujui mallikkaasti. 


Illalla oli tottistreenit. Palkkasin aluksi seuraamisessa heti ensimmäisellä askeleella. Pepputreeniä otettiin myös. Pyörittiin ja Iines tuppasi tulemaan liian eteeen perusasennossa. Pitää tätä treenata himassa. Treenailtiin myös vasemmalle käännöstä samaan tyyliin, kuin Piia ja Mona Hermiön semmasta. Heti käännöksen jälkeen pysähdyin. Pari kertaa Iines jotenkin hämääntyi käännöksestä ja jäi mun taakse seisomaan. Mikä lie ajatushäiriö koiralle tuli..? Leena sai olla koko ajan muistuttamassa mulle vauhdista. Erityisesti, kun treenattiin liikkeestä istumista, mulla oli tajuton vauhti. Parit luoksetulot tehtiin loppuun ja nyt oli mun ajatushäiriön vuoro. Koira kaarsi kummasti mun oikealle puolelle luoksetulossa ja tokan luoksetulon jälkeen tajusin, että kutsuin ekalla kerralle Iinestä kutsulla tänne enkä kutsulla kom, joka on meidän luoksetulokutsu. 

Treenien päätteeksi otettiin kimppapaikkamakuu Leenan ja Rampen kanssa. Nyt täytyy tässä asiassa ryhdistäytyä! Kotona en ole ottanut paikkamakuuta vähään aikaan ja pitäisi ottaa miltei päivittäin. Koitin tehdä Iinekselle helpon treenin ja jäin sen viereen. Palkkasin tiuhaan, mutta pari kertaa koira nousi silti. Nyt vaan täytyy miettiä tähän selkeät rutiinit. Olen tätä jo aikaisemmin pohtinut, mutta en vain ole saanut tehtyä. Ääh. 

Iines on tuntunut hieman vaisulta muutamissa viime tottistreeneissä. Keskiviikkona ollaan menossa Piian kanssa tottisteleen ja ajattelin silloin leikittää Iinestä enemmän ja hinkata vähemmän.