Viikonloppu hurahti Nambygon leirillä. Omat treenailut jäi harmillisen vähäiselle, mutta hyödyllistä infoa tuli paljon. 

Perjantaina otettiin tottista Tiinan valvovan katseen alla. Iines pompottaa edelleen ja tätä pitää nyt treenata urakalla. Häiriötreeniä tarvitaan myös paljon, koska koiralta tuppaa kontakti tippumaan. 

Lauantaina kävin tallaamassa Iinekselle aamulla jäljen. Ekat kolme keppiä nousi hyvin, vikat kolme ei niin hyvin. Olen päättänyt vaihtaa Iineksen ilmaisun maahanmenosta keppien nostamiseen. Pitää käydä ensi viikolla tekemässä pari jälkeä.

Iltapäivällä Iines pääsi leikkimään maalimies-Timon kanssa. Iines ei ole pahemmin vieraiden kanssa leikkinyt ja mietin mitenköhän menee ja päästääkö koira pöhinöitä. Iines meni reippaasti kentälle ja oli heti innoissaan, kun näki Timon ja rätin. Iines saalisti innokkaasti ja turhautui nopeasti, kun saalis ei liikkunut. Täytyy laittaa blogiin kuvia leikistä, kun vaan saan kuvat purettua koneelle.

Tämä päivä meni meillä aivan harakoille. Heräsin aamulla siihen, että Iines oksentaa häkissään. Lähdettiin sitten pihalle käymään ja Iines pääsi autoon lepäämään. Häkissä se kyhjötti pienellä kerällä eikä suostunut syömään eikä juomaan mitään. Vasta puolen päivän jälkeen söi hieman ja joi. Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä Raisan ja koirien kanssa ulkoilemassa. Tällöin Iines oli jo pirteä. Illalla annoin ruuaksi vain riisiä, piimää ja hieman kissanruokaa mauksi. 

Täytyy toivoa, että ei ollut sen kummempi tauti kyseessä. Treeni-intoa nimittäin on päivän toimettomuuden jälkeen hurjasti! Muiden treenaillessa kirjasin ylös asioita, joihin pitää kiinnittää huomiota omissa treeneissä.

Paikkamakuu.
Palkka (patukka) koiran eteen. Palkan välimatkaa koiraan kasvatetaan pikku hiljaa niin, että palkka on lopulta ohjaajalla. Kun palaa koiran luo, palkka mukaan matkalta. Koiraa ei pidä koskaan päästää eteenpäin palkalle. Sivu ja palkka lentää taakse.

Käännökset.
Palkka kädessä koiran pään takana. Tiukat käännökset. Palkka lentää aina käännöksen jälkeen. Koira alkaa pikku hiljaa tekemään käännöksen nopeammin koska se haluaa nopeasti palkalle. 

Seuraaminen. 
Palkkaa vasta kun seuraaminen on ollut hetken aikaa hyvää. Ei heti parista ekasta askeleesta. Ei pakotteita kontaktin putoamisesta. Palkasta on rakennettava niin hyvä, että koira ei halua pudottaa kontaktia. 

Jaksotukset irroituksissa. Maahan. 1 2 3. Irti. 1 2 3. Minä otan. Jännite. 

Oikea tunnetila tottikseen. Ja pitää olla sydämellä mukana :)

Päätin, että palkkaan Iinestä jatkossa patukalla. Patukasta on mukava taistella ja se itselle ja koiralle mieluisampi kuin narupallo. Yritän nyt vahvistaa patukan merkitystä Iinekselle entisestään. 

Ennen lomareissua pitää ehtiä treenaan tottista. Täytyy katsoa mikä Iineksen vointi on huomenna, jos vaikka mentäisiin illasta läheiselle kentälle treenaan. Pitää pyytää Tuomas mukaan apuohjaajaksi koska en näe seuraamisessa milloin Iines menee hyvin.