Vihdoin ja viimein selvittiin Ammin kanssa treenaan! Olemme suunnitelleet kimppatreenejä koko alkuvuoden, mutta aina tullut jotain, jonka vuoksi olemme joutuneet treenejä siirtämään.
 
Treenit alkoivat treenipaikan haulla. Ensiksi kävin Histassa kurkkaamassa, mutta siellä oli jo väkeä. Siitä kurvaisimme Kattilajärvelle, jossa oli suunnistuskisat. Sitten uudestaan Histaan, jossa oli vieläkin täyttä. Lopulta löysimme itsemme Siikajärveltä. 
 
Kävimme tallaamassa ensiksi koirille jäljet. Iinekselle neljä keppiä. Maasto oli kovin vaihtelevaa. Välillä todella vetistä ja sitten taas rutikuivaa.
 
Jälkien vanhetessa teimme esineruudun. Iinekselle vain kovia esineitä; kenkä, lompakko ja silmälasikotelo. Haetutin kaksi esinettä. Vauhtia ei ollut niin paljon kuin yleensä. Koira teki kuitenkin hienosti hommia ja molemmat esineet löytyivät nopsaan. Tänään ei ollut ongelmia toiselle esineelle lähetyksessä. Iines ei epäröinyt ollenkaan vaan lähti hyvin tekemään hommia. Ensi kerralla voisin haetuttaa kolme esinettä, jos sujuu alku yhtä hyvin kuin tänään.
 
Jälki ei sitten mennyt niin hyvin. Vauhtia koiralta on kyllä lähtenyt. Kuivat kohdat olivat selvästi Iinekselle hankalampia. Lopussa oli kosteampaa ja koira jäljesti tarkemmin. Kepit tuppaavaat jäämään matkalle. Koira kyllä reagoi niihin, mutta ei mene maahan. Pitää ottaa nyt erillistä keppitreeniä erilaisilla alustoilla. Ja katsoa tarkemmin minne jäljet teen. Muutama jälki helpommalla alustalla.