Perjantaina käytiin tallomassa jäljet Luukissa Raisan kanssa. Iineksen jälki oli noin 175 askelta. Yksi tai kaksi tyhjää, mutta muuten ruualla täytetty. Puolessa välissä tuli taas kumma jäätyminen. Koira vaikuttaa siltä, että sillä menee hetkellisesti pasmat sekaisin. Lopun jäljesti hyvin ja loppupurkille kävi hienosti maahan. Jäljen jälkeen otin keppien ilmaisu treeniä. Neljä keppi, joista kahdelle ekalle käskin Iineksen maahan. Kahdelle vikalle kävi itse maahan. Hienosti sujui :) Treenien jälkeen käytiin vielä metsälenkillä. Siskolla ja sen veljellä oli huisin hauskaa. Harmi, kun ei ollut kameraa mukana. Kujeesta olisi saanut mahtavan kuvan, kun se seisoi päällään mutalammikossa!

1244273248_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Illalla väsytti pientä elukkaa..

Lauantaina käytiin lenkkeilemässä vaihtelevassa säässä. Välillä paistoi aurinko lämpimästä ja hetken päästä saatiin vettä niskaan. Lenkin jälkeen otettiin päiväunet, jotta jaksettiin lähteä jäljelle.

1244282524_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Heinikko oli holskun mittaista.

Tein Iinekselle ilmaisutreeniä ennen jälkeä, mutta tällä kertaa ei sujunut niin hyvin. Koira oli aika kiekoilla ja kävi kyllä maahan, mutta otti kepin myös suuhun. Helpotin treeniä sitten niin, että pidin kepistä kiinni ja tällöin Iines meni hienosti maahan. Jälki oli tänään noin 150 askelta. Kerroin Piialle näistä Iineksen jäätymisistä, ja hän ehdotti että vähentäisin ruuan määrää jäljellä. Teinkin nyt niin, että ruokaa oli neljällä tai viidellä askeleella ja sitten 1 - 3 tyhjää. Ihan jees jälki.

Sunnuntaina kurvailtiin Saaran ja Piian kanssa Kärkölään katsomaan IPOn MM-karsintoja. Iinekselle reissusta tarttui tuliaisiksi uusi pidempi liina, jälkimerkki ja takaluukkuun systeemi, jolla luukun saa pidettyä raolla kesäkuumalla. En ole ennen käynyt katsomassa suojelua, joten oli oikein avartava kokemus. Piian pihalla kaivoin autonavaimia laukusta ja niska meni aivan yllättäen jumiin. Iines-paralla oli tylsä sunnuntai. Eka päivän verran yksin kotona ja sitten en pystynyt lähteä illalla lenkille. Käveltiin jonkin matkaa, mutta totesin, että innokas koira ja kipeä jumittunut niska eivät ole paras yhdistelmä. Ihmeen kiltisti koira nukkui minun kanssa illan. Kuudesta ysiin vedeltiin sikeitä. Tunnin verran oltiin hereillä ja takaisin nukkumaan.

Tuomas tuli eilen reissusta kotia ja koiruus pääsi viimein lenkille. Illalla otettiin hieman noutotreeniä.