Tällä viikolla on koira kiristänyt emännän hermoja, mutta onneksi on ollut myös onnistumisia. 
 
Tiistaina käytiin treenailemassa häiriöitä. Tällä kertaa saatiin häiriökoirakin mukaan. Otin aluksi seuraamista, jolloin Iines ei ottanut toisesta mitään häiriötä. Hieno Iines. Toinen treeni tehtiin niin, että seisoskeltiin Iineksen ja kurssin vetäjän kanssa hieman etäämmällä, ja toinen koira tuli näkyviin. Kun Iines alkoi tuijottaa toista koiraa, sanoin jes ja palkkasin. Samalla tyylillähän aloiteltiin ohitusten treenausta Hilskalla, mutta nyt oli vain patukka palkkana. Muutaman toiston jälkeen saatiin hieno onnistuminen. Koira tuli näkyviin niin Iines kääntyi minua kohti palkan toivossa. Ideana on tässä, että koira oppisi treenitilanteissa nähtyään toisen koiran ajattelemaan palkkaa. 
 
Keskiviikkoaamu sujui leppoisasti. Käytiin aamulla ihanalla pitkällä lenkillä. Ilma oli kesäinen ja ennen seitsemää ei ollut vielä liian kuuma sää ulkoiluun.
 
 
Keskiviikkona ajeltiin Tiinan luo treenaan Piian ja Leenan kanssa. 
Iineksen kanssa treenattiin noutoa, johon sainkin hyviä vinkkejä. Minun pitää antaa Iineksen olla aktiivinen. Nyt olen syyllistynyt houkutteluun.. ja olen onnistunut tekemään noudosta Iinekselle tylsän jutun. Koira teki aivan eri mielentilassa noutoa, kuin seuraamista. Onneksi seuraaminen on sentään talvin treenauksen vuoksi hyvällä mallilla. 
Treenasimme myös hallintaa. Pidin Iinestä pannasta kiinni ja potkaisin patukkaa sen edestä pois. Sitten päästin irti ja käsky sivu. No eihän se tullut vaan syöksähti patukalle. Tästä sitten kielsin vihaisesti. Muutaman toiston jälkeen alkoi sujua paremmin. Lisää treeniä vain tällä saralla.
Jatkossa pitää kiinnittää huomiota koiran mielentilaan tottiksessa. Seuraamisessa Iineksellä on hyvä fiilis, mutta muuten tökki pahasti. Minun pitää karsia omat heilumiset ja turhat höpötykset. 
 
Kotona Iines keräili kierroksia tanskandoggista ja minun ärsytykseni kasvoi. Ei niin onnistuneet treenit + kierrosten keräily ei sovi minulle. Valvoin sitten puoleen yöhön miettien treenejä koiran päänmenoksi..
 
Eilen keskityimme arkitottelevaisuuteen. Iineksen ohitukset ovat huonontuneet huomattavasti sen jälkeen, kun muutettiin. Kävimme katsomassa yhtä mahdollista treenikenttää Espoossa ja siellä tuli vastaan jokin terrieri. Iines keräili kunnon kiekat ja minä myös. Hetken aikaa puhisin itsekseni ja lähdimme sitten kävelemään samaisen terrierin perässä. Pari kertaa Iines sai karustapullosta päähänsä ja kummasti rauhoittui. Pääsimme hienosti ohi uikuttavasta noutajasta. Iines näytti siltä, että ei olisi edes mukamas huomannut toista koiraa. Kotona käytiin vielä palloilemassa läheisessä puistossa. Aivan kodin edessä saatiin vielä onnistunut ohitus saksanpaimenkoirasta. Iineksellä ei edes tukka noussut pystyyn. Pitää alkaa nyt käymään pari kertaa viikossa ihmisten ilmoilla lenkillä. Nopeastihan tuon näyttää saavan oorninkiin, kun vain on sopivan tiukka mielentila ja kypsynyt asenne.
 
Illalla harjoittelimme vielä kotipihassa noutoa. Yritin olla itse mahd. rento ja enkä houkutellut. Palkkakin oli parempi. Ammin meille hankkima noutomokkula päätyikin palkkioksi.