Viime viikon treenit ovat jääneet päivittämättä blogiin. Tässä treeneistä ne mitä muistan.
 
Totteletkos mokoma!
 
Viime keskiviikkona oli todella hyvät treenit! Olimme treenaamassa esineruutua ja tottista Luukissa Leenan, Simon ja Hansun kanssa. 
 
Iines pääsi ensiksi esineitä etsimään ja sitten tottistelemaan. Esineet vietiin valmiiksi ruutuun, mutta Iines näki, kun Leena tuli pois ruudusta. Ensimmäinen esine, kenkä, löytyi läheltä takarajaa. Koira upposi hienosti ja teki hyvin hommia. Toinen esine, muovipintainen hanska, oli sitten hankalampi.. Iines upposi hyvin jälleen takarajalle, mutta ei tajunnut etsiä ruudun etuosasta, jossa hanska oli. Monta kertaa juoksi aivan hanskan vierestä, mutta ei vaan löytänyt sitä. En tiedä eikö hanskaan sitten tarttunut hajua. Lililläkin oli nimittäin vaikeuksia löytää hanskaa.. Lopulta Leena kävi vaihtamassa hanskan tilalle villasukan, joka löytyi nopeasti. 
 
Videoimme jälleen tottista. Jäävistä treenasimme istumista ja maahan menoa.
 
 
Tottiksen lopuksi saatiin todella hyvä häiriötreeni. Koirapuistoon tuli vinttikoiria juoksemaan ja Iines otti niistä kunnon hepulit. Vein Iineksen hetkeksi kentältä pois. Hansun opastuksella otimme sitten hieman kurinpalautusta. Vettä päähän heti, jos Iines katsoikin puistoon. Vesi toimi hyvin, mutta Iines päätti kuitenkin syöksyä koirapuiston aidalle. Suutuin tästä ihan oikeasti ja lähdin Iineksen perään. Iines totesi vissiin, että nyt tuo emäntä on ihan oikeasti vihainen, ja päätti jättää räyhäämiset väliin. Kaarsi minua karkuun vikkelään. Tämän jälkeen se oli aivan, kuin toinen koira. Ei katsellut koirapuistoon päin vaikka siellä juoksentelu ja haukunta jatkuivat. Toivotaan, että elukka muistaa tämän ensi kerralla Luukissa. 
 
Mökkeilyä
 
Viikonlopuksi suuntasimme Iineksen kanssa mökille. Lauantaina treenasimme keppien ilmaisua, jälkeä ja tottista. Keppitreeniä otin pihalla mustikanversojen lomassa. Pari ekaa kertaa käskin Iineksen maahan, kun se haisteli keppiä. Lopuksi Iines ilmaisi hienosti kepit ilman käskyä.
 
Jäljelle laitoin kuusi keppiä, joista viisi nousi. Parilla ekalla ilmaisut oli tosi jees, vikat ei niin hyviä. En tiedä pitäisikö minun seuraavaksi tehdä jälki, jossa oli kaksi keppiä.. Saisi ainakin hyvät ilmaisut niille..
 
Kauppareissulla kävimme äidin kanssa katsomassa Pertunmaan keskustan lähellä olevaa koulutuskenttää. Ihan näppärän kokoinen nurmialue. Treenattiin Iineksen kanssa jälleen seuraamisesta istumista ja maahan menoa. Äidistä Iines oli kovin taitava. Minusta Iineksellä oli liikaa kierroksia eikä se ollut hyvä. Mutta uskotaan äitiä