Alkuviikko on sujunut maltillisissa merkeissä. Maanantain lenkillä aloitettiin tehokuuri vetämättömyyteen ja lenkki sujuikin vallan mallikkaasti. Koira malttoi kävellä nätisti eikä ollut niin kiihkeässä mielentilassa, kuin kesällä. Pari koiraa ohiteltiin kaukaa ja näistä Iines selvästi kiihtyi.. Harmittaa kyllä vietävästi kuinka paljon takapakkia otettiin kesän aikana, kun oli oma ja koiran pinna kireällä. No nyt sitten korjaillaan näitä toilailuja. 

Tein lenkin yhteydessä Iinekselle pienen esineruudun. Koira oli aivan fiiliksissä. Mukana oli vain yksi esine, joten vein sen sitten kolmeen kertaan erikseen piiloon. Yhdellä kertaa Iineksellä kesti pidempään löytää esine, mutta hyvin teki hommia. 
Hyvin sujunut lenkki innoitti vielä tottistelemaan lenkin jälkeen. Ruokapalkalla, etteivät kierrokset nouse. Hieman lahnamaista menoa mun makuun, mutta ihan jees. Hieman kuikuili ohi menevää koiraa sekä kentällä pörrääviä mopoilijoita.
 
Tänään saatiin Tuomaskin mukaan ulkoilemaan. Ajeltiin Saarijärvelle metsälenkille. Autosta kaappasin mukaan esineitä ja tallasin noin 50 m x 20 m kokoisen ruudun. Kolme esinettä haetutin ja kaikki löytyivät hienosti. 
Iines pääsi myös uimaan lenkillä ja se vasta oli mukavaa. Tuntuu, että elukka haistaa järven jo kaukaa. 
Syksyn tulon huomaa hirvikärpäsistä. Tuomaksen takki oli täynnä niitä. Mua ei ötökät pahemmin lähennelleet. Olisiko johtunut vaaleasta vaatetuksesta. Tuomasta ahdisti ötökät ja lisäksi oltiin hänen mielestään pari kertaa eksyksissä. Mun mielestä me oltiin koko ajan kartalla. Pakko kyllä myöntää, että mun oikoreitit ei aina oikaise..