Ke

Tällä viikolla olimme kaksi kertaa puruissa. Pitää oikein muistella miten keskiviikon purut sujuivat.. Rauhavaiheessa pitää kiinnittää huomiota, että Iines ei lähde taistelemaan vastaan. Saaliilla pääsi taas haukkua. Mutta puri Nikon mielestä paremmin, kuin edellisissä treeneissä. Päätimme kokeilla seuraavissa treeneissä, että kun Ii saalistaa pidetään tuntuma valjaissa, ja kun pitäisi haukkua, on tuntuma pannassa. 

La

Lauantaisissa treeneissä käskin Iineksen istumaan rauhavaiheessa ja tämä toimikin hyvin. Muuten oli kyllä aika härdelli treeni, periaatteella yksi koira vastaan kolme ihmistä ja kaksi liinaa. Jenny oli auttamassa minua Iineksen ohjastamisessa. Iineksellä meinasi mennä hermo, kun sen piti haukkua.. ja vaihdettiin sitten niin että minä ohjastin lopputreenin. Puri hyvin taas, mutta aika sekavassa tilassa koira oli.. 
 

Suu täynnä tyynyä
 
Purujen jälkeen teimme pikkaisen tottista. Sain Jennyltä hyviä vinkkejä Iineksen huonoon moodiin vai pitäisikö sanoa minun huonoon moodiin? Palkkasin Iineksen pari kertaa aktiivisuudesta ja koirahan rupesi tekemään paremmin hommia! Seuraaminen näytti kuulemma oikein mallikkaalta. Jatkossa pitää kiinnittää ekstrahuomiota omaan asenteeseen. Parempi fiilis itsellä niin on parempi fiilis myös koiralla.
 
Treenailuitten jälkeen kävimme pienellä käpöttelyllä Piian ja Räksyn kanssa. Iines oli vallan viisas elukka. Ei välittänyt pennusta pahemmin, pari kertaa piti hieman tönäistä ja urahtaa, mutta muutoin oli oikein järkieläin. Lauantaisen jälkeen oli sellainen olo, että omistaa oikeasta fiksun eläimen eikä umpihullua petoa. 

Su

Tänään sain aimo annoksen tottismotivaatiota EPK:n tottispäivästä. Kouluttajana oli Mia Skogster. Sen verta laiskalla päällä olin, etten jaksanut rustata muistiinpanoja. Odottelen, että tarkemmat kirjaukset putkahtavat Leenan blogiin ja hyödynnän niitä sieltä.
 
Iineksen kanssa meillä oli ongelma täyskäännös. Koira käyttää huonosti takapuoltaan ja väljistyy. Mia neuvoi, että seurautan Iinestä ensiksi suoraan. Sitten todella tiukka täyskäännös ja pysähdys. Jos koira on väärässä paikassa, se korjataan oikeaan paikkaan pannasta ja kyljestä siirtämällä. Hieman oli mulla hakusessa tämä.. En osannut antaa pakotetta oikein, vaan lääpin Iinestä. Mutta Ii paransi käännöstä loppua kohden. 
 

Tarkkana kuin porkkana