Iines aloitti eilen englannin opinnot. Sanasto on nyt hallussa a-kirjaimen osalta sekä v-kirjaimesta eteenpäin. Kuluuhan se päivä mukavammin suomi-englanti -sanakirjaa tutkaillessa...

Opiskeltiin englannin sanojen lisäksi kontaktia. Naksuttelin kontaktista usempaan otteeseen illan aikana. Välillä palkkasin lyhyemmästä kontaktista, välillä taas pidemmästä. Lenkillä treenattiin odota-sanaa. Odota tarkoittaa, että Iines pysähtyy ja käskyn saatuaan (ole hyvä) jatkaa matkaa. Tai näin sen pitäisi mennä... Treenattiin myös täällä-käskyä. Totesin, että pitäisi alkaa kunnolla treenaan käskyä jolla Iines kulkee vierellä. Ei siis mitään tottiksen seuraamisen tyylistä vaan vapaasti vierellä. Taitaa vaan tuo täällä olla liian kulunut sana siihen. Pitänee omia lähellä käyttöön Leenalta ja Simolta.

Ohitukset meni eilen aivan plörinäksi. Lenkillä pari viimeistä ohitusta mentiin ohi niin, että potkin Iinekselle lunta. Se on huomattavasti parempi palkka kuin ruoka. Iltapissatusten yhteydessä saatiin vielä yksi aivan surkea koiranohitus ja mä olin aivan kypsä. Vinkuleluihin en halua palata, mutta ajattelin koittaa keppiä palkkana. Iines tykkää kepeistä, mutta ei niin fanaattisesti kuin vinkuleluista. Aamulenkiltä otin yhden kepin talteen. Pitää hieman sitä katkaista, että saan siitä taskumallin.

Mennään Iineksen kanssa kolme kertaa kestävälle kurssille Tottista touhoille. Kurssilla harjoitellaan tokon alkeita, parannetaan kontaktia koiran kanssa ja motivoidaan innokkaaseen harjoitteluun myös ryhmässä. Kurssi alkaa tämän kuun lopussa ja sen järjestää Pieni koiruus.