Keskiviikon tottistreenit peruttiin, kun ilma oli aivan karmea.. Päätin kuitenkin olla reipas pk-harrastaja ja mentiin Iineksen kanssa treenaileen Energia Areenan parkkipaikalle. Nyt on nimittäin pakko ottaa taas itseä niskasta kiinni ja alkaa käydä koiran kanssa treenailemassa ulkona. Iines vieläkin haahuilee treeneissä, kun maailmassa on niin monta ihmeellistä asiaa...

Sää ei todellakaan suosinut meitä. Mutta mukava huomata, ettei Iinestä paljon keli kiinnosta. Samanlainen piski on säällä kuin säällä. Omistajalla vain on koko ajan linssit huurussa ja märkänä.. Pitäis varmaan hommata kuukausipiilarit...

Aloitettiin suoraan perusasennosta. Luulin jättäneeni naksuttimen kotiin.. (mutta löysinkin sen sitten kotimatkalla taskun pohjalta.) Tuntui, etten pysty kontaktista palkkaamaan tarpeeksi nopeasti ilman naksutinta, joten jätin sen väliin. Välillä leikittiin. Koitin palkata Iinestä sekä namilla, että lelulla. Lelulla palkkaamisessa on se ongelma, että perusasennossa Iines ottaa etäisyyttä, kun koittaa kuikuilla missä se lelu on.

Torstaina lähdettiin koko perhe ulkoilemaan Luukkiin. Otin aluksi Iineksen kanssa tottista parkkiksella. Alkuun naksuttelin kontaktista. Treenailtiin seisomista ja hienosti homma sujui. Seisomista ollaan harjoiteltu kotona ja kun seisominen siellä sujuu jo niin päätin kokeilla miten onnistuu ulkona. Hyvinhän se sujui :) Tuomas kun oli mukana, niin otettiin vielä luoksetulo loppuun. Luoksetuloissa en ole ulkona Iinestä jättänyt yksin istumaan, kun se ei pysy. Kotona voi koiran hyvin jättää eteiseen istumaan ja siellä pysyy niin kauan, kun luvan saa lähteä. Ulkona tämä ei kuitenkaan onnistuu. Pitänee lisätä kotitreeniä.

Treenailujen jälkeen lähdettiin vielä Luukin metsiin lenkille. Yksi koira tuli polulla vastaan ja se jäi maihin venaileen meitä polulle.. Mulla meinas jo tässä vaiheessa mennä hermo.. Eikö voisi vain kävellä normaalisti ohi? No raahasin sitten Iineksen puskaan, en tiedä oliko tää sitten hyvä idea, ja siellä sitten venailtiin että parivaljakko pääsisi meistä ohi. Iines kävi kierroksilla ja samoin minä. Tuomas sai koiransa sitten loppulenkiksi.. Ja minä puhisin ja puhkuin kiukkuisena.

Tänään sää oli aivan mahtava! Aurinko paistoi ja oli oikein keväinen fiilis. Eiliset kiukuttelut painoin taka-alalle. 

Treenailtiin Leenan kanssa kimpassa Leppävaarassa. Leena otti aluksi Lilin ja sitten otettiin penskat autoista. Aloitettiin jälleen kontaktista ja siitä sitten siirryttiin seisomistreeniin. Hyvin sujui vaikka Ramona oli samalla parkkipaikalla. Seisomisen jälkeen otettiin maahanmenoa. Nopeasti Iines meni maahan. Pitää vaan kiinnittää huomiota, ettei koiralla jää kyynärät ilmaan. Ainakin, kun lelulla palkkaan maahanmenosta niin Iines on jo vähän menossa lelun perään ja jää hieman ilmaan starttivalmiina odottmaan lelun lentämistä.

Perusasennon kanssa olen tuskaillut, kun tuntuu ettei se oikein luonnistu. Leena sitten katsoi miten tämä menee ja hänestä naksutan ja palkkaan ihan ok. Pepputreeniin saatiin vinkkiä ja tätä ruvetaan nyt sitten kotona vääntämään. Otettiin myös "tuomarin tervehdys" -treeniä. Tämä meni ihan jees, kunhan vain tungen Iinekseen tasaisesti makupaloja ;) Leena katsoi Iineksen hampaat ja takaliston.

Kotipellolla käytiin vielä Tuomaksen kanssa piilottamassa Iinekselle leluja. Tuomas uhrasi nahkahanskansa koiraharrastukselle ja kokeiltiin miten Iines ne hakee. Hyvin löytyi :) Pitää mennä tekemään esineruutua, kunhan vain lumet sulaa.