Maanantaina käytiin Kirsin luona saamassa lisävinkkejä hihnakäytökseen ja remmirähjäämiseen. Kirsi sanoi, että on ok, että Iines pääsee autosta vain kontaktista. Kun koira oli ulkona autosta, "unohdin" elukan ja Iines rupesi häsäämään. Minun pitäisi vaatia tässä uutta kontaktia, ettei Iines rupea häseltämään.

Aloitimme treenauksen hihnakäytöksestä. Iines saa kulkea nyt vain maks. puoli koiran mittaa minun edelläni. Jos hihna kiristyy, otan nopean pysähdyksen ja jatkan matkan kehuen koiraa. Lenkillä alan palkkaamaan Iinestä, kun näen toisen koiran. Jos I rupeaa rähisemään saa vesisuihkun niskaansa ja kehut perään, kun hiljenee.

Pari päivää ollaan nyt lenkkeilty Kirsin vinkeillä. Iines kävelee tosi kivasti enkä ole käyttänyt kuonopantaa tällä viikolla. Tiistaina treenailtiin ohituksia Talissa Leenan avustuksella. Ensiksi ohiteltiin Ramonaa ja sitten Liliä. Kummatkin sujuivat hyvin. Pari ravihevosta myös nähtiin ja näistäkin Iines meni hienosti ohi. Tottista en ottanut Iineksen kanssa ollenkaan. Saa tassu parantua ensiksi. Kun Leena oli tottistellut, käytiin vielä kimppalenkillä. Iines selvästi nosti kierroksia Ramosta ja Lilistä, eikä meinannut muistaa, että kiskoa ei saanut. Useampi koiria tuli myös vastaan. Ei päässyt rähisemään, mutta kuumui kyllä aikalailla. Taklailin sitten Iinestä puskan puolelle, ettei päässyt hillumaan. Loppulenkistä ajateltiin antaa Iineksen ja Ramonan juosta vapaana ja leikkiä kimpassa. Iinestä kiinnosti kuitenkin enemmän Lili ja kiltsit saivat sitten pienen murinapurinapainin aikaiseksi. Remmilenkillä sitten jatkettiin. Täytyy pikkupiskejä mennä toiste juoksuttamaan.

Keskiviikkona oli pitkästä aikaa ihana lenkki. Koira käveli nätisti ja suurin osa ohituksista sujui mallikkaasti. Yhdelle koiralle pääsi pärähtämään ja vielä onnistuin tallomaan Iineksen päälle... Mutta ei edes harmittanut. Toivoin vain kovin, että tulisi uusi koira vastaan. Osaltaan myös hyvään fiilikseen vaikuttaa asennemuutokseni. Kirsin neuvon mukaan otan vastaantulevat koirat vain treenin kannalta. Toiseksi minä olen lenkillä ja Iines tulee mukana eikä toisin päin. Eilen testaili enemmän voisko sittenkin vetää. Pää osin kuitenkin käveli nätisti.

Lisäksi ollaan nyt otettu aamuisin, päivisin ja iltaisin rauhoittumista. Koira kyljelleen ja siinä sitten pitää rauhassa makoilla. Hieroin samalla Iinestä eilen.

Aamulla koira kuumui, kun ohitettiin spanielia. Mentiin sitten vähän matkan päähän ja annoin ruokaa, jotta rauhoittuisi. Otettiin sitten uudestaan ohitus, kun spanieli ohitti meitä niin hitaasti. Nyt onnistuikin ohitus paremmin. Hieman tuo spanielin ulkoiluttaja mua tuijotti. Eka teilasin oman koiran ojaan, sitten jäätiin vähän matkan päähän ihmettelemään ja sitten vielä uudestaan ohi :)

Harmillista, kun noita ohituksia ei välttämättä tule montaa per lenkki. Pitäisi päästä useammin treenaamaan niitä. Pitää yrittää jotenkin saada joku porukka kasaan, että pääsisi harjoittelemaan. Erityisesti sellaisia tilanteita, joissa vastaantulija haukkuisi.