Tottistreenien alku meni täysin kaahottamiseksi. Olin käynyt Iineksen kanssa tarpomassa tunnin lenkin mutaisilla pelloilla, mutta eipä tuo lenkki mimmin vauhtia paljon haitannut... Autosta ulos tullessaan piski kävi jo kierroksilla. Maailma oli taas aivan ihmeellinen paikka ja hajut tosi mahtavat. Sinne tänne toilaillessaan Iines ehti moikkaamaan myös Typy-aussieta... hemmetti. Pitää tästä lähtien aloittaa treenit heti kontaktilla. Ei pääse koira keräämään kierroksia.

Häröilyn jälkeen otettiin perusasentoa. Asento on suora... vielä kun koira oppii sen käskysanan. Mutta tätä hinkkaillaan ja jatketaan myös pepputreeniä. Uutena asiana aletaan nyt treenailemaan seuraamista. Kotona meinaan treenata perusasennosta lähtevää seuraamista. Edetään tässä ihan muutamia askeleita ja sitten taas perusasento. Treeneissä eilen naksuttelin Iinekselle, kun Iines oli oikeassa kohdassa ja piti kontaktia. Tuntuu vain, että se tuijottaa namikättä eikä niinkään mua.. Kun otin makupalat pois kädestä, niin koira vain haisteli kättä, että missäs ne herkut nyt on... Luoksetulo otettiin tällä kertaa ihmiskujan läpi. Iines tuli tapansa mukaan täysiä. Kunnon leikit tästä palkaksi. Leena neuvoi erilaisia palkkaustapoja luoksetuloon. Saisi nyt vain sen treeniliivin niin olisi helpompi ottaa erilaisia leluja treeneihin mukaan. Tai sitten mun pitää ostaa vyölaukku... ;)

Lopuksi otettiin vielä sossuilua eli kaikki koirat oli samaan aikaan kentällä. Alussa Iinestä kiinnosti mitä muut oikein puuhailevat. Vaadin kuitenkin kontaktia ja siitä naksuttelin tiiviisti. Alkoi taas korvat toimimaan ja minä olin mielenkiintoisempi kuin muut. Tätä häiriötreeniä tarvitaan vielä paljon... Nyt pysyttelin vielä muista kauempana, että Iines varmasti keskittyisi minuun. Jos vaikka pikku hiljaa pystyisi alkaa lähestymään muita.

Ensi viikon treeneissä treenaillaan perusasentoa sekä tuomarin tervehtiminen ja henkilöryhmä käydään läpi. Lopuksi olisi tarkoitus vielä sossuilla.

Läksynä on seuraamisen treenaaminen, leikkiminen ja kontaktin treenaaminen erilaisin tavoin.