Ennen agilityä käytiin kävelemässä lämmittelylenkkiä pimeillä teillä. Otsalamppu vain päälle ja menoksi. Mittasin auton trippimittarilla, että isolta tieltä hallin pihalle on 1,2 km. Joten saatiin reilun parin kilsan lämmittelylenkki.

Aloitettiin treenit hypyttämällä koiria useamman esteen yli. Koiran pitäisi oppia katsomaan mihin tassunsa pistää… Iines keräili kierroksia alussa oikein kunnolla. Olisi mieluusti halunnut sanoa sanansa haukkuvalla lapinkoiralle ja keppejä muristen pujottelevalle staffille. Tyytyi sitten urisemaan hallin seinille. Iineksen hypyt sujuivat paremmin, kun pistin palkan piiloon. Jos narupallo oli näkyvissä, Iines unohti jalkansa ja että esteiden yli pitäisi hypätä eikä juosta niistä läpi.

Iines pääsi välistä autoon huilimaan ja hetken kuluttua treenattiin ohjausta. Vuoroamme odotellessa treenasimme pöytää ja putkea.

2068980.jpgToisessa treenissä oli kaksi estettä vierekkäin ja koira piti saada niiden välistä. Iines odotti hetken kouluttajamme kanssa, kun minä treenasin ilman koiraa. Huvittavaa oli, että Iines ei piitannut muista koirista tuon taivaallista vaan napitti vain missä minä menen.
Tämä oli kuitenkin hauska harjoitus. Saatiin vähän vauhtia ja Iines kuunteli hienosti. En vain tajunnut, että koiran olisi pitänyt jatkaa matkaa toiseen suuntaan toisen esteen jälkeen. Ohjasin Iineksen aina kahden esteen väliin..

Treenien lopuksi harjoiteltiin vielä esteen taakse kiertämistä. Koiran piti kiertää esteen siivekkeen takaa ja jatkaa esteen jälkeen suoraan.

Hallista, kun tultiin ulos, oli oven takana heti koira. Iines meinasi ryykästä koiran luo, mutta kun sanoi ohi, luopui hienosti ja käveli nätisti koirasta ohi.

Käytiin vielä kävelemässä isolle tielle ja takaisin. Täytyy alkaa kävelemään tuo sama lenkki aina torstaisin niin tulee kunnolla liikuttua myös näinä treenipäivinä.