Maanantaina huomasin, että Iineksen vatsassa on outo patti. Iineksen yksi nisä on vain musta piste ja tämän pisteen kohdalla oli kumma kumpu. Näytin Kikalle pattia eilen, ja suositteli, että käyttäisin Iitä eläinlääkärillä.

Sain sitten tälle päivälle ajan. Diagnoosi olisi seuraava:
Iineksen oikeanpuoleiseen toiseksi viimeiseen maitorauhaseen on tullut pitkänomainen kiinteä alue. Todennäköisesti kyseessä on juoksun jälkeinen hormonitoiminnan aiheuttaman kudostiivistymä. Maitorauhaset on hyvä tunnustella aika ajoin kotona jatkossakin ja seurata, että kudosmuutos häviää lähikuukausien aikana. Mikäli näin ei käy, suosittelen tarkempia tutkimuksia.

Onneksi ei ollut mitään sen vakavampaa. Menetin melkein jo yöunet, kun pähkäilin, että koiralla on syöpä.. 

Iines sai kiitosti hyvästä luonteestaan. Harvoin kuulemma tapaa näin hienosti käyttäytyviä hollanninpaimenkoiria. Ovat kuulemma yleensä arvaamattomia.

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun Iineksen luonnetta on noin kehuttu! Mun äiti kyllä jaksaa Iinestä kehua, mutta sitä lasketa.. Pakko kyllä myöntää, että todella hienosti Iines olikin. Ei ollut moksiskaan, kun eläinlääkäri tutki. Seistä möllötti vain. Onnistui jopa nuolemaan eläinlääkärin naamaa. Ainoa inhottava juttu oli anaalirauhasten tyhjennys. Mutta sen jälkeen, ei ollut moksiskaan. Just kun oon manannut Iineksen jonnekin hyvin alas, niin se yllättää mut täysin.