Tällä viikolla on tottistelultu aika paljon. Mulla oli katottuna kesäkuun alkuun BH-koe ja sen vuoksi on väännetty tottista. BH koe meni 10 minuutissa täyteen ja jäimme Iin kanssa siitä ulkopuolelle.. Onneksi löytyi viimein koe, johon mahduimme mukaan. Tiukkaa treenausta siis luvassa jatkossakin :)

Jäävistä maahanmeno on parantunut. Pitää nyt alkaa häivyttää maassa olevaa palkkaa veks. Istumista nyt vuorostaan vahvistettava, kun elukka tuppaa tarjomaan nyt tuota maahanmenoa. Seuraamisessa liikkeellelähtötreenejä, jotta pääsen palkkaamaan heti alussa hyvästä paikasta. Lisäksi pitäisi testata pidempi pätkä seuraamista palkatta. Takapään käyttöä on reenailtu kotipihalla namipalkalla. Viikossa on tapahtunut suuri muutos. Olen myös alkanut yhdistämään täyskäännökseen vihjeääntä. Täytyy kuitenkin vielä jatkaa näitä treenejä ruuan kanssa ennen kuin otan ne tottistreeneihin mukaan. Paikkamakuuseen olen aika tyytyväinen tällä hetkellä. Pitää vain vahvistella koiran tunnetilaa siinä.

******************************************

Puruissa saimme onnistuneen treenin tällä viikolla. Koira saalisti ja haukkui paremmin, kuin koskaan. Irroituksetkin sujuivat paremmin, kun otimme Nikoon vähän välimatkaa. Toisessa treenissä koira ei ollut niin hyvä. Väsähti selvästi. Sunnuntaina otamme sitten vain yhden treenin. 

******************************************

Arjesta en ole pitkään aikaan rustaillut mitään. Paremmin on sujunut viime aikoina. Edelleen Iines keräilee muista koirista kierroksia, mutta tuntuu, että pakka pysyy neidillä paremmin kasassa. Oma asenteen muutos on varmasti auttanut. Nykyään tuntuu, että omistan vallan mainion pakkauksen enkä ongelmatapausta. Erityisen tyytyväinen siihen, että koira suhtautuu huomattavasti iisimmin vieraisiin ihmisiin. Kyllä se koira vaan kehittyy, jos emäntä antaa sille mahdollisuuden