Koirafiilikset on mennyt tällä viikolla vuoristorataa. Eilen olin valmis pistämään Iineksen pikapakettina takaisin Tsekkeihin, mutta tänään olisi jo kaduttanut. 
 
Treeniohjelmassa oli tänään luvassa tottista ja jälkeä Leenan ja Piian kanssa Luukissa. Ensiksi käytiin tallomassa jäljet. Pähkäilyjen ja pohdintojen jälkeen päätin tehdä Iinekselle kaksi lyhyttä jälkeä, joissa molemmissa kaksi keppiä. 
 
Jälkien vanhetessa oli vuorossa tottista. Iinekselle häiriökoiraksi lähti bokseri-Indi. Indi kirmaili koirapuistossa sillä aikaa, kun me treenasimme Iineksen kanssa. Olipa muutos koirassa! Iines vilkaisi pari kertaa puistoon, ruikkasin kerran vettä päähän eikä muuta sitten tarvittu. Koira oli kuin unelma. Piia haukutti Indiä puistossa, mutta sekään ei Iineksen tunteita kuumentanut. Hieman välillä korvat ja silmät kääntyivät puistoon päin, mutta siinäpä oikeastaan kaikki. Viime viikon treeni oli selvästi hyvässä muistissa. Tuhannet kiitokset siitä vielä Hansulle!
Iineksen kanssa treenasimme seuraamisessa temmon vaihtelua. Otin muutamia juoksuaskelia ja koira piti hyvin paikkansa. Tässä ei ollut ongelmaa. Käännökset tuottivat minulle enemmän ongelmia, kuin koiralle.. Täyskäännös oli minulta täysin hukassa enkä oikein osannut oikeallekaan mielestäni kääntyä. Pitää treenata näitä ilman koiraa. Luoksetulo oli suht jees.. Hieman Iines vielä törmää, mutta ei enää niin pahasti. Treeniä vain tähänkin.. Loppuun paikkamakuu, jossa Iines hieman koitti katsella puistoon päin. Paikkamakuuta pitää nyt viikonlopun yli pohtia, että miten sen kanssa rupean etenemään.
 
Onnistuneen tottistreenin jälkeen saatiin vielä onnistuneet keppien ilmaisut. Ekan kepin kohdalla Iines jäi oikein etsimään keppiä! Kaveri pyöri ja hyöri ja keppi löytyi. Toinen keppi tuli mulle aivan yllärinä. Koira vain meni yhtäkkiä maahan ja siinähän se keppi oli. Tästä ruoka- ja pallopalkka. Siirryimme toisen jäljen alkuun. Eka keppi yllätti minut jälleen. ”Ai tähänkö mä sen pistin..” Vikasta kepistä Iines meinasi mennä ohi, mutta hienosti sekin löytyi myös lopulta.
 
Jäljen jälkeen Iines kirmaili hetken pallonsa kanssa. Piia ja Leena heittelivät myös palloa Iinekselle, ja se oli koiruudesta hauskaa. Pitäisi muistaa pyytää toisia ihmisiä leikkimään Iineksen kanssa. Se tekisi meidän epäluuloiselle neitokaiselle tosi hyvää. 
 
Treenien jälkeen lähdimme etsimään Iineksen kanssa uimapaikka. Navi väitti, että aivan Vihdintien vieressä on järvi. Järvi löytyikin, mutta kyseisessä kohdassa oli ihmisten uimaranta. Iines-pieni oli jo kovin menossa uimaan, mutta meidän piti etsiä toinen ranta. Rämmimme sitten rantakaislikossa etsien sopivaa rantaa. Kun upposin polviani myöten mutaliejuun, totesin että koira saa uida toiste. 
 
 
Treeniä viikonlopulle:
  • eteenmenon opettaminen á l a Hansu
  • paikkamakuupohdintaa ja -treeniä
  • seuraamisen temmonvaihtelut
  • käännösten harjoittelu ilman koiraa, ja jos nämä sujuu niin koiran kanssa