Arjen askareet
Arjen kiemuroista ei ole tullut vähään aikaan tarinoitua. Nykyisissä lenkkimaastoissa ei tule koiria niin useasti vastaan mikä on toisaalta ihan jees, mutta toisaalta ei tule treenattua ohituksia. Kierroksia Iines nostaa edelleen ohitustilanteissa, mutta pahin räyhähenki on laantunut. Käydään paljon pelloilla ulkoilemassa ja alkuvuosi onkin mennyt treenailtaessa maltillista hihnakäytöstä pellolle päin mentäessä. Tänään Iines malttoi suht hyvin kävellä peltoja kohti. Aivan vetämättä tämä ei vieläkään onnistu, mutta hiljaa hyvä tulee. 

Tottistelut
Käytiin pitkästä aikaa tottistelemassa Tiinan luona. Riihimäen sakemanni-ihmiset ovat kyllä mukavaa väkeä. Eivät katso yhtään karsaasti hullua hollantilaista vaan ottavat meidät aina kivasti vastaan. Harmi, kun tuonne on kuitenkin sen verran matkaa, ettei aivan joka viikko viitsi ajella.

Oli kyllä taas hyvät treenit. Tehtiin seuraamista, jäävistä istumista ja hyppyjä. Puppe-kanin is back. Iines pompotti aikalailla seuraamisessa. Tiina sanoi, että jatkossa voisin palkata Iinestä vain liikkeestä enkä enää perusasennosta. Ja liikkeestä vain silloin, kun koira ei pompota peräpäätään. Hankalaksi tämän tietty tekee se, että en oikein voi yksin treenata seuraamista. Pitää raahata huomenna Tuomas mukaan treenikentälle.. 

Jäävistä tehtiin istumista. Koira tarjosi monta kertaa maahanmenoa.. Kummallista. Yleensä sille on ollut selkeää näiden ero. Pari onnistunutta kuitenkin saatiin. 

Hypyissä oli taas sama ongelma, kuin viimeksikin. Iines ponnistaa esteestä. Pitäisi rakennellä kotipihalle este, että voitais treenata tätä vähemmän häiriöisessä paikassa. A-esteellä Iineksellä oli supersiistiä. Niin siistiä, ettei se millään malttanut odottaa lupaa vaan päätti olla omatoiminen koiruus. Palkkaa omatoimisuudesta ei tullut vaan otettiin uusiksi. Malttia löytyi viimein ja saatiin onnistunut suoritus.

Jatkossa pitää kiinnittää näihin huomiota:

  • Kentälle tulo hallitusti. Tähän en ole tajunnut kiinnittää lainkaan huomiota. Muu väki otti koiransa hanskaan jo ennen kentälle tuloa. Jatkossa mekin teemme näin.
  • Tiukempi ote koiraan. Seuraamisessa Iines pudotti välillä kontaktia ja näistä pitää antaa koiralle selkeä palaute. Muutenkin selkeyttä lisää. 
  • Seuraamisessa ei palkkausta perusasennosta vaan liikkeestä, kun koira seuraa hyvin.
  • Liikkeiden järjestys. Treeni etenee samalla tavalla kuin kisatottiksessakin. Jäävät oikeassa järjestyksessä ja palkka koiran taakse.
  • Hyppyjen rakentaminen lopusta alkua kohden.
  • TREENIEN SUUNNITTELU!