Agilityn jälkeen käytiin tallaamassa pellolle esineruutu. Raisa vei Iinekselle esineen ja koira etsimään. Eipä elukka löytänytkään esinettä. Kävi kyllä aivan lähellä, mutta jostain syystä ei löytänyt tai ei tajunnut ottaa sitä. Mentiin sitten kaikki kolme katsomaan minne esine jäi. Ei meinattu hämärässä löytää esinettä ja Raisa oli jo menossa hakemaan toista esinettä, kun Iines löysi esineen. Toinen lähetys tehtiin niin, että vietiin kimpassa esine paikalleen. Nyt sujui hienosti. Seuraava lähetys samalla tavalla. Nyt oli pientä hapuilua ja jouduin lähettämään Iineksen pari kertaa uudestaan.

Raisalta sain palautetta, että pitäisi palkata vielä paremmin kun Iines tuo esineen. Miten multa aina tämä unohtuu? Olin vissiin tsempannut niin agilityn palkkaukseen, että unohtui esineillä hyvä palkkaus... Koiralta vaadin aina treeneissä aivotoimintaa, ehkä omistajankin pitäisi alkaa käyttämään aivojaan?

Kotona kaivoin Palveluskoiraliiton Esine-etsintä -kirjasen esiin. Siinä neuvottiin esine-etsinnän opettaminen samalla tavalla, kun tänään tehtiin. Alussa viedään esine koiran kanssa ruutuun. Kun koira hanskaa tämän, viedään samaan kohtaan kaksi esinettä ja haetutetaan nämä esineet jne. Pitää vielä lueskella treeniohjeet läpi ennen seuraavaa esineiden etsintää.

Raisalle kiitokset jälleen treeniseurasta ja tsemppauksesta :)