Eilen oltiin katsomassa Leenalla viime viikolla kuvattuja tottisvideoita. Oli mielenkiintoista nähdä miltä mun ja Iineksen treenaus ja leikkiminen näytti. Iines on kyllä aika väkkärä! Sen liikkeet näytti aivan kuin niitä olisi nopeutettu. Sähäkkä pieni pakkaus. J Peruasento oli tiivis ja eteenistuminen myös. Muutama ihan mallikas lyhyt seuraaminen.

Leikkiessä Iines piti häntää ylhäällä ja taisteli hienosti.

Täytyisi jatkossa muistaa antaa Iineksen pitää patukkaa suussa rauhassa ja silitellä sitä samalla. Välillä vähän rauhoitella tilannetta. Ei päättyisi palkkausleikit aina "irti" käskyyn. Raisalta sain palautetta tuosta palkkaamisesta muutenkin. Pitäisi pistää itseään enemmän likoon. Minun pitäisi olla innostuneempi, nyt monesti kuulostan aika pliisulta. Koiran pitäisi välillä saada oikein ruhtinaallinen palkka. Lisäksi pitäisi saada luottamusta koiraan. Nyt pälyilen ympärilleni mahdollisia häiriöitä etsien. Pitäisi paremmin keskittyä koiraan ja sen kanssa tekemiseen. Jos kerran vaadin Iinekselta, että se keskittyy minuun, pitäisi minunkin keskittyä Iinekseen.

Luoksetulossa pitää kiinnittää huomiota palkan suuntaan. Nyt näki hyvin, että palkkaan Iineksen aina oikealla kädellä. Koira lähti heti juoksemaan kohti minun oikeaa puolta. Ja sinnehän se palkka taas lensi... Leena sanoi, että voisin aluksi seista aivan normaalista ja kutsua koiraa. Kun se on tulossa kohti, niin vasta sitten kaivaa palkan esiin.

Treeni kesti tavallista kauemmin, mutta hyvin Iines jaksoi innostua patukasta ja narupallosta loppuun asti.

Kun saan videon Heiniltä, niin pitää katsoa se vielä uudemman kerran. Treenejä pitäisi saada useammin videoitua. Kunhan saa seuraamisen työstettyä paremmaksi, olisi kiva saada sitä videolle.

--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--//--

Kotitottis

Kotona ollaan treenailtu seuraamista ruualla ja naksulla. Yritin aluksi imutuksella treenailla seuraamista, mutta omat sormit alkoivat olla aika hellinä. Ja tuntuu, että itselle ja koiralle sopii paremmin ruoka+naksu -menetelmä. 

Olen vahvistanut Iineksen perusasentoa ja palkannut siitä paljon. Lisäksi ollaan otettu pepputreeniä. En tiedä hiffaako Iines vielä mistä se siinä oikein saa palkan, mutta ehkä se jossain vaiheessa loksahtaa nuppiin.

Lisäksi ollaan otettu liikkeestä istumista ja maahanmenoa. Tässä on tullut edistymistä. Vaikka jatkan matkaa niin Iines ei enää lähde perään vaan odottaa käsketyssä asennossa.