Perjantaina pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin kohti Punkalaidunta. Viikonloppu oli varsin puuhakas. Ehdimme treenailla tottista, jälkeä ja viestiä. 
 

Tottista!

Lauantaina leirille meitä saapui koutsaamaan Suski Korri. Iineksen kanssa probleemana oli esteestä ponnistaminen. Laitoimme esteen päälle kepin, joka putosi, kun koira ponnisti esteestä. Minä heitin patukan esteen yli, Suski korjasi sen talteen. Iinekselle käsky hyppy, jos pudotti > ei palkkaa. Jos rima pysyi paikoillaan, Suski heitti palkan. Muutamat onnistuneet hypyt saimme, mutta koira päätti kiertää estettä urakalla.. Ja jäi monesti siis ilman palkkaa. Ilma oli lämmin ja lämpöherkkä rakki oli mun mielestä tosi ärsyttävä.. Grr. Illalla teimme Piian kanssa vielä tottista ja mun asenne oli eri. Ja kas kummmaa, treenikin oli parempi! 
 
Tänään treenailimme kahdestaan Piian kanssa tottista, kun muut olivat jälki- ja hakutreeneissä. Ekalla sessiolla Iines oli paikkamakuussa Piian ja Monan treenatessa. Hienosti makoili. Pari kertaa koitti kattella Piia ja Monaa, mutta kielsin tästä. Paikkamakuun jälkeen muutaman askeleen seuraamista ja pallolla leikkimistä. Iines keskittyi minuun todella hienosti eikä piitannut toisista ollenkaan. Huippu koira!
Tauon jälkeen samanlaista hyppytreeniä, kuin lauantaina Suskin kanssa. Pari kertaa Iines pudotti riman, mutta muuten sujui huomattavasti paremmin, kuin lauantaina. Minulla oli tosi hyvä fiilis ja muistin kehua koiraa iloisemmin, kun se oli niin taitava pieni eläin. Jälkeenpäin pohdiskelin, että tuo oma asenne on kyllä niin ratkaiseva treenatessa. Kun omaa suht lyhyen pinnan ja tykkää hinkata erinäisiä asioita, onnistuu monesti pilaamaan treenin. Kun on hyvä fiilis niin koirakin on hyvällä tuulella.
 

Jälkeä!

Jälkeä treenasimme perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Pari ekaa jälkeä oli aika hakemista.. taas. Pe jälki oli tuttu salama. Eka suora noin 90, oikealle käännös, noin 30 ja esine, toiset 30 ja vasen, vika suora 110. Esineilmaisut olivat nopeat ja hienot.. Muuten ei niin hienoa. Pään nostelua ja ryykimistä.. Lauantaina pelkkää suoraa noin 350 askelta. Puolessa välissä esine ja lopussa patukka. Iines ilmaisi patukan ja oli hieman kummissaan, kun sillä ruvettiin leikkimään. "Ei jälkiesineillä leikitä" -tuntui se ajattelevan.. Tänään laitoin askeleilla parempaa ruokaa. Kun Ii tuli paalulle, se oli aivan yllättyneen oloinen. Koira jäljesti aivan eri fiiliksellä. Pitää ensi jäljellekin laittaa parempaa ruokaa. 
 

Viestiä!

Ennen kotiinlähtöä kävimme juoksuttamassa vielä viestiä. Piia oli ensimmäistä kertaa toisena ohjaajana. Piia ja Iines menivät muutaman sadan metrin päähän, josta Iines juoksi minun luo. Palkaksi ruokaa ja lähetys takaisin Piialle, jolta sai palkaksi patukan. Toinen treeni samanlainen. Lujaa juoksi, eikä ollut mitään ongelmia lähteä minun luota Piian luo.
Iines  Piia
 

Pohdiskelua.. 

On tällaiset koiraleirit vaan huippuja. Tulee paljon pohdittavaa ja treeni-intoa. :)
 
Tottiksessa pitää muistaa nämä
  • itselle hyvä fiilis päälle ja koiralle kunnon kehut
  • hyppytreeniä nyt rutkasti Suskin neuvojen mukaan
  • eteenmenotreeniä kolmella pallolla
  • maahanmenoa kaukana minusta
  • jäävissä liikkeissä jännitteet ennen palkkausta
  • kapulan pidossa palkkausta tiukemmasta otteesta
 
Jäljellä
  • paremmat palkat askeleille
  • kulman jälkeen reilusti tyhjää, ennen ruokaa
  • vaihtelevuutta jälkiin