Viikonloppu vietettiin kasvattajan järkkäämällä leirillä. Kouluttajana leirillä toimi Tiina Ridvall ja ohjelmassa oli tottista, hakua ja esineruutua.

Iineksellä ja velipojalla oli vauhdikas viikonloppu. Leiripaikan vieressä oli todella hyvät mahdollisuudet koirien juoksuttamiseen. Voi kun aina voisi käydä metsälenkeillä... Iinestä ja Kujetta on kyllä hauska seurata. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tältä kaksikolta puutu :) Me omistajat päästiin lenkkeilyn suhteen helpolla, kun koirat juoksuttivat toisiaan.

Lauantaina aloitettiin tottistreenillä. Tiina halusi nähdä jokaisen koirakon leikkimistä. Heti alkuun Tiina totesi, että on parempi, että palkkaan Iinestä lelulla enkä ruualla. Koira syttyy aivan erilailla. Mielestäni lelulla palkkaus on aina mennyt sähellykseksi, mutta Tiina oli eri mieltä.

Omistaja tarvitsee tässä lelupalkkauksessa lisää nopeutta. Laastarille löytyi viikonlopun aikana käyttöä useampaan otteeseen.

Tottisten jälkeen suunnattiin metsään hakuilemaan. Hieman mietitytti miten haku sujuu. Iineksestä vieraat ihmiset ovat aika turhia tapauksia ja kun takana on muutamat pörinät niin en ollut aivan varmoin mielin liikkeellä. Leikitin Iinestä ensiksi itse ja sitten Timo leikitti. Timo meni vähän matkaa metsään ja Iines perään. Iineksestä oli selvästi outoa, että kaveri istuu metsässä ja sille oli pakko haukkua ja pöhistä. Leikki kyllä Timon kanssa, mutta selvästi otti asiasta paineita. Vaihdettiin sitten maalimieheksi Raisa ja Raisan kanssa olikin kiva leikkiä. Täytyy vain edetä tässä asiassa pikkuhiljaa eikä vaatia koiralta liikaa. Pitäisi myös itselle takoa päähän etten harmistuisi, kun pöhinää tulee. Koira varmasti lukee minusta millä mielellä olen eikä se ainakaan helpota, kun itse harmittelee näitä tilanteita.

La otettiin vielä toiset tottikset. Irroitusta pitää treenata sekä sivulle tuloa. Ja paljon. Loppuun otin vielä eteenmenon. Tässä kannattaisi saada koira nostatettua parempaan fiilikseen. Ensi kerralla täytyy viedä itse lelu Iineksen kanssa kentän päähän ja saada koiraan enemmän ytyä.

Sunnuntaina ohjelmassa oli esineruututreenit. Iines lähti innoissaan esineen perään, mutta huomasi, että metsässä oli aivan mahtavia keppejä.. Tiina kävi hakemassa autostaan ison juuttipatukan. Kyllä unohtuivat kepit :) Juuttipatukan kanssa piti sitten käydä tekemässä useampi kunniakierros.
Esineruututreeniä pitää ottaa Tiinan ohjeilla. Hän opettaa koiran alusta alkaen hakemaan kolme esinettä ruudusta.

Sunnuntaina otettiin vielä Iineksen kanssa leikkiä ihmisten keskellä. Lelu, kun on näköpiirissä niin ei koira ihmisiä edes huomaa.

Itsellä leirin suurin ahaa-elämys oli, että pitää alkaa palkata koiraa lelulla. Iines syttyy aivan eri tavalla lelusta, kuin ruuasta. Kotona aion käyttää myös ruokaa palkkana, mutta treeneissä lelu on palkkana ykkönen.

Pk-tottis alkoi leirin johdosta kiinnostamaan enemmän. Haluan saada koiran tekemään asioita oikeassa vietissä. Viikonloppu selkiytti ajatuksia minkä tyylistä tottiksen haluaisin olla. Ruvetaan käymään Iineksen, Raisan ja Kujeen kanssa Tiinan opissa noin kerran kuussa.

Tällä viikolla tehotreenissä:

  • irrottaminen
  • perusasento
  • luoksetulo