EPK:n tottisryhmäläisten kanssa pistettiin esine-etsintätreenit pystyyn Histassa. Hetsailin Iinestä alussa ja heitin hanskan vähän matkan päähän pari kertaa ja lähetin koiran hakemaan. Jentsu vei hihan kappaleen ruudun takareunalla niin, että Iines näki minne se vietiin. Ei tainnut olla piskillä alussa nenä auki, kun juoksi aika läheltä esinettä, mutta ei löytynyt. Jouduin pari kertaa lähettämään uudestaan ennen kuin löytyi. Hienosti teki kyllä likka hommia. Toisen kerran samainen esine vietiin paikalle niin, että Iines nähnyt minne. Ei löytynyt vaan esinettä piti käydä heiluttelemassa. Kun löytyi sai kunnon palkan.

Jentsulla oli treeneissä mukana 4 kuukautta vanha sakemannin pentu ja hänen kaverillaan sakemanni-ajokoiraveljekset. Että oli sööttejä pentuja. Mutta onneksi Iineksen pentuaika on vielä niin hyvin muistissa, ettei pentukuume iske!

Pohdintaa...

Eilen oli lämmin päivä ja se vaikutti selvästi Iineksen vauhtiin. Ensi kerralla pitää ottaa paremmat nenän aukaisu -treenit. Koira tekee kyllä innolla hommia ja tuo esineen sen löydettyään tosi nopeasti minulle.

Viikonloppuna voitaisiin tehdä gepsin avustuksella ruutu. Esineruututreeneistä Iines selvästi tykkää. Saa juosta lujaa ja käyttää nokkaa. Pitäisi vaan useammin treenata.

Muistin taas eilen, etten ole vieläkään pienentänyt Iineksen pk-valjaita... Pitää varmaan viedä ne suutarille ommeltavaksi, kun en itse saa aikaiseksi. Ellei sitten ajettais Siuntion tai Lohjan kautta sunnuntaina, niin voisin lainata ompelukonetta.