Olin eilen jo aikaisemmin kotona, kun päivällä iski migreeni... Kotona oli odottamassa päiväunilta herännyt koira. Haukotteli ja venytteli oikein makeasti, kun menin kotiin. Kiltisti kuitenkin Iines nukkui kanssani kahden ja puolen tunnin päikkärit vaikka oli juuri herännyt. Päiväunet auttoivat ja olo oli hieman parempi nukkumisen jälkeen. Saatiin Ellusta ulkoiluseuraa ja oltiinkin pihalla miltein pari tuntia. Käppäiltiin koirapuistoon, josta löytyi kivaa juoksuseuraa. Lapinkoirapoika ihastui Iinekseen ikihyviksi, Iines vain ei tajunnut pojan lähentely-yrityksistä tuon taivaallista.

Illalla oli edessä Sujuvasti ohi -kurssi. Yhden kerran Iines onnistui hieman rähähtämään. Muuten ohitukset sujuivat hyvin. Alussa keräsi aika paljon kierroksia, kun näki muut koirat. Malttoi sentään ottaa katsekontaktia vaikka hengailtiin isossa ympyrässä muiden koirien kanssa. Tällä kertaa Tuomaskin pääsi treenailemaan ohituksia Iineksen kanssa. Näytti, että se sujui paremmin kuin minulla ja Iineksellä.

Katsotaan nyt auttaako tuo kurssi tositilanteissa.. Eilen kuitenkin ohiteltiin hiekkakentällä muita ja ei se oikein todellista tilannetta vastaa. Hyviä neuvoja ohitustilanteisiin saatiin. Tärkeää on pitää itse pää kylmänä sekä käyttäytyä rauhallisesti ja näin viestittää koiralle ettei tilanteessa ole mitään kummallista. Hihnaa ei saisi kiristää enää siinä vaiheessa, kun Iines on huomannut toisen koiran. Vauhtia ei hiljennetä eikä lisätä ohitustilanteessa. Pyritään siis siihen, että ohitustilanne ei poikkea mitenkään normaalista lenkkeilystä. Nämä neuvot kun hihnassaroikkuja saa sisäistettyä, niin ehkä tämä tästä...