Mitäs kaikkea me taas ollaankaan keretty puuhailla.. Tottista, jälkeä, hermojen kiristelyä, kiukuttelua ja hetkittäisiä hyviä fiiliksiä. Ajatusvirtaa tässä.

Viime viikolla treenailtiin tottisryhmän kanssa kaupunkiosuutta Petikossa. Hieman elukka sinkoili ja oli holtiton, mutta suht hyvä fiilis jäi. Nätisti istui tolpassa kiinni, kun Leena ja Lili kävelivät vierestä. Pisteet siitä Iinekselle.

Tottis kaivetiin naftaliinista ja hieman heikolla menestyksellä. Sirkuskentällä riitti väkeä ja Iines kärsi häiriöstä. Seuraaminen oli suoraa, mutta koira liian edessä. Häiriönsietokyky aivan nollassa.. 

Lauantainen jälki aivan kamala. Koira oli sunnuntaikävelyllä ja mua ärsytti.

Onneksi sunnuntaina mentiin rottisten jälkipäivään, jossa tehtiin pari jälkeä.
Ekalla jäljellä mä olin aivan ulalla missä jälki menee.. Eka kulma meni huonosti. Toka suora oli hyvää jäljestystä ja toka kulma sujui myös hyvin. Mutta kulman jälkeen Iines lähti jollekin toiselle jäljelle. Mä en edes tajunnut sitä, ihmettelin vain kun koiran korvat kohosi ylös, kun se yleensä jäljestää korvat "kurtussa". Purkista mentiin ohi komeasti monelle metrillä. Toka jälki oli parempi vaikka oli siinäkin omat ongelmansa. Vikalla suoralla Iines otti häikkää hevosista. Hevosia oli kahdella suunnalla ja niitä se sitten möllötti. Komensin liikaa ja Iines päätti käydä maate. Jatkoi kuitenkin jäljestystä, kun näytin missä jälki meni.
Hyviä vinkkejä saatiin Erjalta, kiitos niistä. Alkuun jatkossa enemmän ruokaa, joka rauhoittaa koiraa ja auttaa sitä keskittymään paremmin jäljestykseen.. Koira istumaan ja siitä sitten jäljelle. Pitää muistaa kehua koiraa, kun se jäljestää hyvin. Erja muistutti tästä läimäisemällä lapojen väliin. Pieni pakote toimi ;)
Kun Iines rupeaa tuijottelemaan maisemia, pieni nyppäisi ja komento takaisin jäljelle. Jos todella hankalaksi menee, voi koiraa auttaa kädellä jäljelle. Vikaan kulmaan nameja, jotta se sujuu varmasti.

Tiistaina mä olin illan hunningolla. Tuomas ja Iines puuhailivat kimpassa. Lenkillä ja sossuryhmän treeneissä olivat käyneet. Sossuilut eivät olleet sujuneet ollenkaan hyvin.. harmillista.

Tänään oltiin jäljellä Piian ja Minnan kanssa. Iinekselle reilut 400 askelta pitkä jälki, jossa kaksi kulmaa oikealle. Eka suora meni jees, eka kulma ei. Tokan suoran puolessa välissä nosti päänsä ja näytti samalta kun sunnuntaina, kun suuntaili väärille jäljille. Sain elukan kuitenkin jatkamaan jäljestystä. Toka kulma meni hyvin, mutta sen jälkeen pakka hajosi täysin. Koira oli aivan ulalla ja koitti mennä jokaisen mahdolliseen suuntaan. Mulla meni lopulta hermot ja raahasin piskin autoon sadatellen. Etsittiin sitten purkkia oiva tovi, mutta ei sitä löytynyt. Piia ja Minna lähtivät ajamaan Monan jälkeä ja mä jäin skannailemaan peltoa. Hetken kuluttua pölähti metsästi kaksi ihmistä ja kaksi koiraa. He kysyivät onko multa hävinnyt sinikantinen purkki! He olivat sen ystävällisesti sen poimineet talteen. Kiitos vaan. Että otti päähän. Koiralla ei ollut mitään mahiksia jäljen lopussa, kun siinä olivat käyneet pyörimässä pari ihmistä ja pari koiraa. Ja sitten sille vielä hermostutaan.. Pitää huomenna käydä korjailemassa tämän päivän mokia..