Alkuviikko lenkkeiltiin vaan. Pitkiä hermojen tasaus lenkkejä. Äiti kävi meitä moikkaamassa tiistaina ja käytiin kimpassa ulkoilemassa.

Keskiviikkona treenailtiin Lauran ja Annikan kanssa Energian Areenan parkkiksella. Haluttiin kaikki häiriötreeniä. Iineksen kanssa aloiteltiin ihmistreenillä. Laura, Annika ja Tero palkkailivat Iinestä. Tero oli Iineksen suosikki. Hieman välistä jännitti, kun Tero silitti päätä, mutta aina oli vain takaisin mentävä. Onneksi Iines on edistynyt tällä saralla. Puhinoita ei enää pahemmin pääse. Mutta vielä nämä tilanteet ovat jänniä. Otin vähän seuraamista ruokapalkalla ja muutamia peruasentoja. Iines ei pahemmin välittänyt muista koirista. Korvat välillä kääntyivät muiden suuntaan. Ainoa tilanne, joka nosta Iin tukan pystyyn, oli kun Annika palkkasi Kanelia vauhdikkaammin. 

Treenien jälkeen parannettiin Lauran kanssa vielä maailmaa hyvä tovi. 

Torstaina käytiin peltojäljellä Tuusulassa Piian kanssa. Iinekselle kiemurainen jälki. Tallatessa luulin, että ei jälki ei olisi niin kiemura, kuin sitten sitä ajaessa sen huomasin olevan. Tyhjiä oli yhdestä seitsemään. Iines jäljesti hyvin, mutta emäntä oli hukassa. Pari kertaa estin koiraa liikkumasta, kun eihän se jälki siellä mene, oho ai se menikin. Tosi reilua. Pitää käydä shoppailemassa merkkiväriä, jotta tiedän missä mennään... Pidemmillä tyhjillä vauhti kiihtyi. Pitää ensi kerralla malttaa pitää tyhjät lyhyenpinä.

Tänä aamuna käytiin Piian kanssa Luukissa treenailemassa. Iineksellä oli ohjelmassa esineruutu, keppien treenausta sekä tarkkuusetsintä.

Esineruutu sujui tosi hienosti! Ruudulla oli kokoa ehkä 10m x 30m. Esineitä oli ruudussa neljä, joista haetutin kolme. Yksikään esine ei ollut pehmeä koska haluan vahvistaa Iineksellä, että myös kovat esineet pitää hakea. Kaksi ekaa lähetystä sujui tosi hyvin. Ei ollut ollenkaan epäröintiä. Vikalle lähti huonommin ja lähetin kerran uudestaan. Mutta hienosti löytyi kenkä ruudusta.

Jälkiä olin tehnyt kaksi ja ne olivat tosi lyhyitä. Ekasta kepistä meni ohi, mutta palasi takaisin, kun haistoi sen. Toka löytyi hyvin ja tästä pallo palkaksi. Siirryttiin toisen jäljen alkuun. Ekasta kepistä ohi, koitti sekunnin etsiä sitä, mutta jatkoi matkaa. En jäänyt himmailemaan koska saa nyt etsiä keppinsä itse. Vika keppi löytyi hienosti. Vikan kepin jälkeen sattui kumma juttu. Pallo ei kiinnostanut vaan Iines olisi jatkanut jälkeä. Näin on tainnut käydä kerran aiemmin. Hyvähän se tietty on, että jälki on niin siisti juttu.

Lopuksi tallattiin vielä 3m x 3m tarkkuusetsintäalue. Esineinä oli nahkainen peltojälkimerkki ja kuulakärkikynä. Toin Iineksen alueelle ja miltein heti löytyi jälkimerkki, jonka Iines ilmaisi maahanmenolla. Tämän jälkeen Iines käväisi alueen ulkopuolella, josta hinasin sen takaisin. Iines haistoi kuulakärkikynän ja meni maahan. Voisi sanoa, että oli kyllä todella onnistunut ensimmäinen treeni.

Päivällä käytiin Lohjalla ja Siuntiossa. Iines jäi himaan. Illalla treenailtiin Iineksen kanssa hieman takapihalla. Neiti oli oikea virtapiiri... Vähän seuraamista ja käännöksiä sekä paljon riekkumista.