Käytiin Raisan ja koirien kanssa treenaamassa Tiina Ridvallin opastuksella Riihimäellä. Tiina oli Hannun ja Merjan leirillä vetämässä meille tottista ja hakua. Pidin todella paljon Tiinan tyylistä vetää treenejä sekä siitä miten hän palkkasi omia koiriaan.. Hän on kannustava ja löytää koirasta sekä ohjaajasta positiivista sanottavaa. Kysyttiinkin sitten Raisan kanssa, että voidaanko tulla hänen treeneihinsä. Ja mukavaa kun voitiin mennä J

Itseäni askarrutti kuinka saisin Iineksen paremmin peruasentoon sekä miten päästäisiin eteenpäin seuraamisessa. Näytin aluksi miten olen ottanut peruasentoa ja eteenistumista. Eteenistumiset meni hyvin, kun palkka oli minun takana. Jos narupallo oli taskussa, niin Iines rupesi kenottamaan taskun suuntaan. Seuraamisessa minulla oli ensiksi palkka kainalossa. Se ei toiminut.. Iines rupesi haahuilemaan. Ei selvästi hiffannut, että palkka on kainalossa, kun sitä ei näkynyt. Tiina sanoi, että voisin ottaa pallon käteeni ja viedä sen aivan Iineksen pään taakse. Siitä on sitten helppo palkata ja vapauttaa koira taaksepäin. Kun koira oppii, että palkka on aivan pään takana, voi palkkaa pikku hiljaa siirtää niin, että se on lopulta taskussa. Tätä rupeamme nyt sitten treenaaman. Vaatii ohjaajalta myös mietintää ja oivallusta, ennen kuin saa nämä uudet jutut toimimaan.

Palautetta saatiin siitä, että Iines käy aika kierroksilla. Rauhoittumisharjoituksia pitää ottaa ja paljon. Koira käskystä maahan ja kun se keskittyy, niin tästä palkka.

Tokalla treenikentällä pirkuleen rakki vain tuijotti toista koiraa. Palkkasin koiraa pallolla ja pallo meni sen verran pitkälle, että Tiina joutui päästämään liinasta irti. Ja Iines sinkosi täysiä toisen koiran luo… Että otti päähän.

Iines tarvitsee niin paljon häiriötreeniä, että apua.. Mutta ei tässä auta, kuin ryhdistäytyä ja ruveta totuttamaan sitä.

Kysäisin Tiinalta mitä mieltä hän on siitä, kun Iines palkkauksen jälkeen lähtee innoissaan juoksentelemaan kentällä lelun kanssa. Hän ei pitänyt tätä pahana asiana. Jos se on koiralle palkitsevaa, niin antaa juosta. Iines kuitenkin tykkää leikkiä myös minun kanssani.

Kotiläksynä pitää nyt treenailla rauhoittumista ja hallintaa. Pitää olla tiukempi Iinekselle. Nyt se helposti lusmuilee ja minä en ole näissä tilanteissa ollut tarpeeksi tiukkana. Pitäisi alkaa vain vaatimaan koiralta enemmän. Ei se enää ole pieni pentu, jolta ei voi oikein mitään vaatia..

Lisäksi treenaillaan peruasentoa niin, että otan askelsiirtymisiä taakse ja sivulle. Seuraamista treenaillaan tuolla pallolla palkitsemisella sekä seuraamispaikkaa ruualla imuttamalla.

Illalla treenattiin lihapullaimutuksella seuraamista. Paikkamakuun otin iltaruuan yhteydessä. Koira perusasentoon ja maahan. Tyhjensi treenirepun ja Tuomas katsoi, että koira pysyy. Sitten koira perusasentoon ja vapautus. Paikkamakuutreeniä pitää nyt alkaa ottaa päivittäin. Ei siinä päästä eteenpäin, jos vain pitkitän treenauksen aloitusta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Eilen tuli treeneissä niin paljon hyvää ja hyödyllistä asiaa, että en tiedä sainko nyt kaikkea kirjattua ylös. Oli opettavaista seurata muiden treenejä ja miettiä miten oman koiran kanssa menettelisi. Paljon on vielä treenattavaa ennen kuin ollaan BH-kokeeseen valmiita. Harmittaa, kun itse on vielä niin aloittelija näissä jutuissa, ettei osaa viedä koiraa itsenäisesti eteenpäin. Mutta onneksi on löytynyt avuliaita ihmisiä, joiden kanssa pääsee treenaamaan ja oppimaan.