Aloitimme Iineksen kanssa tällä viikolla uuden harrastuksen agilityn. Alkeiskurssin järjestää Aptus Hyvinkäällä ja kouluttajana toimii Laura Isohanni. Maanantaina aloitimme luennolla, jossa kerrottiin mm. lajin historiasta ja erilaisista esteistä. Jokainen myös esitteli itsensä ja koiransa. Kurssilla on mukana myös toinen Iines, rodultaan kääpiösnautseri J <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Treenit alkoivat tiistaina. Treenasimme putkea ja matalan esteen yli hyppäämistä.. Ollaan otettu putkea kerran Raisan kanssa ja Iines muisti miten putkesta pinkaistaan läpi. Esteen ylitys sujui myös mallikkaasti. Pari kertaa rima putosi, mutta Iines lähti tällöin vinossa. Ohjaajalla oli välillä hankaluuksia muistaa, että koiran puoleisella kädellä ohjataan ja palkka lentää siitä kädestä. Palkkana käytin patukkaa ja narupalloa. Koira, lelut ja ohjaaja olivat hiekassa treenien jälkeen, mutta ei se mitään, hauskaa oli! J

 

Iineksen kanssa treenailtiin kahdestaan hallissa, ilman muita koiria. Pystyin paremmin keskittymään koiraani, kun ei tarvinnut miettiä missä muut ötökät ovat. Ja luulen, että olisi ollut Iinekselle liian haastavaa odotella hallissa ja seurata, kun muut treenaavat. Pystyin seuraamaan paremmin muiden treenejä, kun oma koira oli autossa. Koirat olivat erilaisia ja oli mielenkiintoista seurailla niitä. Tuntuu, että saan treeneistä vielä enemmän irti, kun katson mitä muut tekevät.

 

Hallintaa pitää treenata agilityäkin ajatellen. Iineksellä toimii parhaiten lelupalkka ja koira tuppaa helposti kuumumaan, niin hallinnan parantaminen on kyllä tärkeää.

 

Treenien jälkeen käytiin kävelemässä metsässä. Maasto oli soista ja löysin muutaman lakan. Hauska yllätys, koska en ole ikinä ajatellut, että lakkaa kasvaa näin etelässä. Iinekselle lakat eivät maistuneet. Onneksi taskun pohjalta löytyy koiramaisempia herkkupaloja.