Iineksen selkäkuvat ovat olleet lausuttavana Helsingin yliopistolla. Iineksen kuvista epäiltiin, että Iillä olisi ollut ylimääräinen nikama / jakautunut ristiluu. Siksi kuvat lähetinkin alunperin yliopistolle lausuttavaksi. Viime viikolla juttelin lausunnosta eläinlääkäri Anu Lappalaisen kanssa ja tällä viikolla sain kirjallisen lausunnon.

Lausunto kuuluu näin:

Lausuttavana selkärangan lateraalikuvat ja ventrodorsaalikuva lantiosta. Kuvat on otettu 22.12.08 ja ne on merkitty koiran rekisterinumerolla.

Selkänikamien lukumäärä, asento ja muoto ovat normaalit. Ristiluu ja sen liitos lannerankaan ovat normaalit. Viimeisessä rintanikamassa (T13) on näkyvissä vain yksi kylkiluu.

Röntgendiagnoosi: Normaali selkäranka. Mahdollisesti välimuotoinen viimeinen rintanikama (toinen kylkiluu puuttuu). Tämän varmistamiseksi tarvittaisiin selällään otettu röntgenkuva. Kyseessä on useilla roduilla tavattava melko yleinen synnynnäinen muutos, jonka ei tiedetä aiheuttavan kliinisiä oireita. 

Onneksi ei ollut ylimääräisiä nikamia, mitä nyt yksi kylkiluu saattaa puuttua.. Tästä ei ole kuulemma kuitenkaan koiralle mitään haittaa eikä estä mahdollista käyttöä jalostukseen.

Olen ajatellut kuvauttaa Iineksen selän vielä uudemman kerran joidenkin vuosien kuluttua. Täytyy mennä vaikka Lappalaiselle kuvattavaksi niin saadaan sitten selvennystä tuohon kylkiluu-juttuun. 

Muita suurempia juttuja tällä viikolla ei ole tapahtunut. Minä olen ollut kipeänä, joten Iines on saanut pärjätä peruslenkityksellä ja kotiaktivoinnilla. Hieman seuraamista väänsin yhtenä päivänä lenkillä. Hirmuista edistämistä, jeejee. Teimme sitten paljon vasempaan käännöksiä, jolloin koira korjasi paikkaansa paremmin taaksepäin.

Koirakohtaamiset ovat sujuneet paremmin. Iines ei kiihtyy harvemmin ja ottaa hyvin kontaktia. Peukut pystyy, että suunta on vieläkin parempaan päin!

Tänään on vielä luvassa hauskoja juttuja. Menemme Raisan kanssa purutyynyostoksille sekä daijut pääsevät kimpassa riekkumaan. 


Iines-iki-ihana