Maanantai-illan ratoksi tottisteltiin Leenan ja Saaran kanssa Malminkartanossa. Iines eka yksin hommaan ja homman nimi oli nouto. Pitotreeniä, jossa hieman ote eli. Sitten noutoa niin, että jätin koiran istumaan, kapula vähän matkan päähän koiran eteen ja itse olin koiran takana. Välillä vapautin, kun oli napannut kapulan ja tulossa takaisin, välillä taas palkka vasta kun istui edessä. Nouto on edistynyt, mutta vielä pahasti vaiheessa.
 
Noudon jälkeen tehtiin seuraamisjumppaa. Saara oli käynyt ammentamassa Ivan Balabanovin tottisoppeja ja ne pääsivät nyt sitten käyttöön. Seuraamispaikkaa korjattiin, niin että seuruutin eka, sitten pysähdyin oikean jalan astuen vielä yhden askeleen eteen. Käsien olisi pitänyt vielä heilua, jotta koiralla jäisi mielikuva liikkeestä, mutta tämä meni mulle jo liian haastavaksi, joten kädet eivät pahemmin heiluneet. Jos Inkku ei pysähtynyt vasemman jalan mukana, tuli remmistä pakote, jolloin Iines korjasi paikan oikeaksi. Lisäksi tein treeniä niin, että oikea jalka liikkui eteen, sivulle ja taakse. 
 
Iines huilasi hetken autossa ja pääsi sitten vielä hetkeksi häiriötreeniin. Tavoitteenahan on nyt saada Iineksen kikkailut kuriin ja koira keskittymään minuun eikä muille riekkumiseen. Viime viikolla saatiin hyvä treeni tässä ja samoin tänään. Iines kuuli Ramonan haukun ja pudotti kontaktin, tästä tuli vettä heti päähän. Pari kertaa koitti kyylätä Seriä ja sai taas vettä päähän. Loppu treeni sujuikin hienosti. Muutaman kerran sivulle kutsuttaessa yritti liikaa, ja oli mun selän takana. Nyt Saara ja Seri olivat korrektisti. Ensi kerralla lisätään haastetta.